Üniversiteyi Kazanan Gençlere Burs Sağlayan Kurumlar!

Üniversiteyi Kazanan Gençlere Burs Sağlayan Kurumlar!

Bu Yıl Üniversiteye Başlayacak Öğrenciler, Burs Seçeneklerini Biliyormusunuz? 2020 yılı ne kadar zor şartlarda geçerse geçsin, üniversite sınavları yapıldı ve sonuçlar açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Üniversiteyi Kazanan Gençlere Burs Sağlayan Kurumlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 yılı ne kadar zor şartlarda geçerse geçsin, üniversite sınavları yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Öğrencilerin kayıtlarının başlamasıyla birlikte, finansal sorunlar yüzünden eğitiminin aksamaması adına burs ödenekleri yapılacak. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Tüm Türkiye’de burs verecek kuruluşların listesini sizler için hazırladık.

Burs Veren Kuruluşlar

Girişimcilik Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Sabancı Vakfı

Vehbi Koç Vakfı

Çelikel Eğitim Vakfı

Eget Vakfı

Türk Böbrek Vakfı

Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK)

Buldan Vakfı

Türk Eğitim Derneği

Başbakanlık VGM Bursu

Tekfen Vakfı

Öğrenciler bulundukları bölgelerde yer alan vakıflar ile iletişime geçerek şartları öğrenebilirler. Pandemi nedeniyle sıkıntı yaşayan ailelerin maddi imkansızlık sonucu, sınavı kazanan çocukların okuyamamasının önüne geçilmesi sebebiyle verilen burslar, karşılıksız olarak sağlanabildiği gibi çalışma hayatına başlandığında geri ödemeli olarak da verilmektedir.

Üniversite gençliğinin gelişmiş ve nitelikli insan gücü olduğunu unutmamalıyız. Ülke gelişim ve refah düzeyinin arttırılması için gençlerin eğitim alanlarının açık olması gerekiyor. Burs veren vakıf ve kuruluşlar her geçen gün artmaktadır. Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyor olsak bile, eğitim almaya yönelik hakların sonuna kadar kullanılması için yapılan tüm yardımlar devlet tarafından kontrol edilerek, haksızlıkların önüne geçilmektedir.

Maddi olanakları kısıtlı olmasına rağmen başarılı olan öğrenciler yetiştirilir. Uzman kişiler tarafından verilen eğitimler ile kişisel gelişimleri de takip edilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP