DOLAR

32,6034

0.39%
EURO

34,8120

0.22%
ALTIN(gr)

2.495,53

0,46%
BİST 100

%
Uyku Problemi Yaşayanlar En Etkili Çözüm Yolları (4 Yol)

Uyku Problemi Yaşayanlar En Etkili Çözüm Yolları (4 Yol)

Günlük yaşantımızda; çalışırken, otururken, bazen de yemekten sonra uykumuz gelir. Hem de öyle bir uyku bastırır ki rutinimizi aksatmak zorunda kaldığımız zamanlar olur. Uyku düzenimizin ve günlük planlarımızın bozulmaması için şöyle yöntemler kullanabiliriz;

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Uyku Problemi Yaşayanlar En Etkili Çözüm Yolları (4 Yol)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sizde uyku problemi yaşıyorsanız bu dört yöntemle probleminize derman bulabilirsiniz. İşte madde madde o 4 yöntem.

  • Temiz hava alalım!

Çalışmaktan sıkılmış, bunalmış ve yorulmuş olabiliriz. Uzun süre aynı pozisyonda, aynı ortamda olmak, yeterli oksijen alamamak, açlık ve benzeri durumlarda kendimizi bitkin hissederiz. Beynimiz uyuşuyormuş gibi olur değil mi? İşte böyle anlarda camı açıp ya da kendimizi dışarı atıp temiz hava almak biraz da hareket etmek hem fiziksel hem de ruhsal bir rahatlama sağlar bize. Oksijen hücrelerimize nüfuz ettiğinde dolaşımımız hızlanır ve tabiri caizse yeniden doğmuş gibi oluruz. Bu nedenle uykumuzu açmak için en basit ve etkili çözümümüz temiz hava almak!

  • Bir bardak kahve !

Kafein; beyni uyarıcı, algıyı ve dikkati arttırıcı bir maddedir. Bu nedenle de uyku açmak için en çok tercih edilen ve işe yarayan yöntemler arasındadır. Bir fincan Türk kahvesi bizi kendimize getirecek en güzel içecektir. Granül kahve ya da çay da kafein içerdiğinden tercih edilebilir seçenekler arasındadır. Ama elbette bol sütlü ve bol köpüklü latte benzeri kahvelerden bahsetmiyoruz.

  • Şekerleme Yapın

Yurt dışında da ofis çalışanlarının uyguladığı üzere uyku bastırdığında karşı koymayıp sadece 15 dakikalık bir şekerleme yapabiliriz. Sandalyemizde elimize bir kalem alıp kendimizi uykuya bıraktıktan sonra uykunun tam ağırlaşacağı yerde vücudumuz kendini salar, kalem elimizden düşer ve uyanırız. O kısacık uyku, dinç ve uykumuzu almış şekilde uyanmamızı sağlar. Bu şekilde kendimizi uyanık kalmak için de çok zorlamamış oluruz ve beynimiz de bizi uyanık tutmak için yorulmamış olur.

  • Bol Bol Su İçin

Vücudumuz yeterli suyu alamadığında görevlerini tam olarak yerine getiremez ve bu durum bünyemizde bir sıkıntı yaratır. Çay, kahve ve benzeri içeceklerle aldığımız su yeterli değildir. Bu nedenle gün içerisinde yeterli miktarda su içmeliyiz. Su demişken uykumuz geldiğinde yüzümüze soğuk su çarpmak da uykumuzu açmak için en geleneksel ve etkili yöntemimizdir hatırlatmış olalım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP