DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Vaka Sayıları Arttı: 81 İlde Denetimler Artacak!

Vaka Sayıları Arttı: 81 İlde Denetimler Artacak!

81 il için korona virüs uyarıları ve vaka sayılarına bağlı olarak yeni önlemler getirildi! Bu önlemler kapsamında gece kulüpleri, disko, bar, pavyon ve benzeri yerlerde canlı müzik ve kasetten müzik çalınması yasaklandı. Bu yasak doğrultusunda 15 Mart 2020 tarihine kadar disko, bar veya gece kulübü ruhsatında çalıştırılan mekânların, bu tarihten sonra kafe, restoran, lokanta gibi işletme ruhsatına çevirenleri tespit etmek amacıyla denetimler artacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Vaka Sayıları Arttı: 81 İlde Denetimler Artacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona Virüs Sebebiyle Önlemler Arttı

Korona virüs salgını tüm Dünya’yı etkisi altına almışken, önlemlerde vaka sayılarını kontrol altına almak amacıyla olabildiğince arttırıldı. Bu önlemler doğrultusunda 15 Mart 2020 tarihine kadar gece kulübü, pavyon, bar, disko ve benzeri eğlence mekânı ruhsatlarını, kafe, restoran ve lokanta ruhsatı olarak değiştirmiş ve buna göre faaliyet veriyor olması gerekmektedir. Ruhsatını kafe ve restoran olarak değiştirmiş ancak eylemlerine ruhsat değişiminden önce ki durumunda devam eden mekânlar denetimler ile tespit edilecek ve cezai işlem uygulaması yapılacak.

Denetimler Artıyor!

Genelge de 15 Mart tarihinden itibaren var olan gece kulübü, bar, pavyon, disko ve benzeri eğlence mekânı ruhsatlarını, kafe, restoran ve lokanta işletme ruhsatına çevirmiş ancak eylemlerine halen gece kulübü, bar tarzı eğlence mekânıymışçasına devam eden mekân sahipleri belediyelerden alınan ruhsatlar ile tespit edilerek denetime tabi tutulacak. Bu denetimler sonucunda hatalı bulunan işletme sahiplerine cezai işlem uygulanacak.

Genelge Vaka Artışını Önlemek Amacıyla Oluşturuldu!

Salgın dönemiyle mücadele kapsamında alınan tedbirleri sekteye uğratacak ve vaka sayılarında artışa sebebiyet verecek olan davranışlar sergileyen eğlence mekânlarında müzikli eğlence durumu oluşturulması yasaklandı. Bu uygulamada cezai işlemler Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca belirlenerek verilecek cezalar Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP