DOLAR

32,5517

0%
EURO

34,8347

-0.12%
ALTIN(gr)

2.431,58

0,08%
BİST 100

%
Valilik SGK İş Birliği İle Her Vatandaşa 711 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Valilik SGK İş Birliği İle Her Vatandaşa 711 TL Ödeme Yapılacak

Valilik SGK İş Birliği İle Her Vatandaşa 711 TL Ödeme Yapılacak

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ödeme yapacak olan devlet bunu iki farklı kurumla organize etmeye çalışıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Valilik SGK İş Birliği İle Her Vatandaşa 711 TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre yaşlılık aylığı ve muhtaçlık aylığı için yeteri kadar düzenleme yapıldı. Sırada bu aylıkları ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara dağıtmak olduğu belirtildi. 711 TL ödenecek olan vatandaşlardan belli şartların gerçekleştirmesi bekleniyor. Belli şartlara uyan vatandaşların yaşlılık aylığı alacağı uymayanların ise muhtaçlık aylığı alacağı açıklandı. İlk olarak yaşlılık aylığı için başvuru ve dağıtım başlayacak kalan kontenjanla beraber muhtaçlık aylıkları için değerlendirmeler başlayacak. Her iki ödeme arasına hiyerarşi koymayan devlet sadece başvuruların daha kolay değerlendirilmesi için böyle bir hamle yaptığını belirtti. Yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşların ilk etapta 65 yaş ve üzeri olması gerekirken sosyal güvenlik kurumlarıyla bağlantılı olması istenecek bundan dolayı SGK göreve dahil edildi. Bir diğer detay ise haneye giren gelir miktarının kişi başı 650 TL olması gerektiği gerçeği. 650 TL ve daha altında gelirle hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşın başvuruları daha hızlı şekilde değerlendirecek.

Ödeme Sadece Yaşlıya Yapılacak

Aynı hane içinde iki farklı kişinin yaşlılık aylığın alamaması için elle tutulur bir sebep yok bunda dolayı örneğin karı koca yaşlı çift başvuru yapabilir. Buna ek olarak yapılacak başvuru bizatihi yaşlı vatandaş tarafından yapılmalı ve ödeme de bizatihi başvuru yapan kişiye verilmelidir. PTT tarafından yapılacak ödeme de kimlere para ödemesi yapıldığı sıkı takip edilecek ödemelerin sadece başvuru yapan kişiye verileceği de diğer vatandaşlara belirtilecek. Yaşlılık aylığı alamayan ancak diğer şartları sağlayan vatandaş ise devletten muhtaçlık aylığı alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP