DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Vatandaş Hayatı Kolaylaştıran Ürünleri Alıyor

Vatandaş Hayatı Kolaylaştıran Ürünleri Alıyor

2018 yılında yüzde 60 oranla insanlar en çok hayatı kolaylaştıran ürünleri almayı tercih ettiler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Vatandaş Hayatı Kolaylaştıran Ürünleri Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan araştırmalara göre vatandaş son dönemde en çok hayatı kolaylaştıran ürünler almayı tercih ediyor. Türkiye teknoloji ürünleri pazarı 2018’de Bir önceki yıla oranla yüzde on bir büyüme gerçekleştirdi ve 10, 61 milyar ciro kaydetti.

En yüksek faizi 27 Milyon dolar ile telemünikasyona 15,7 milyarlık beyaz eşya 7 milyar liraya tüketici elektroniği ve 5,5 milyon dolar ev aletleri teknolojileri bu alanda lider oldu. Büyük beyaz eşya sektöründe tüm kategorilerde büyüme gerçekleşti derin dondurucuya fırın satışı azalırken küçük ev aletleri ve gelişen teknoloji ile pratik geçen ürünlerde büyüme tetikledi yeni nesil Türk kahve makineleri de bir hayli fazla satıldı.

Telekom sektörü geçen yılın son çeyreğinde 5,7 milyar ciro elde etti en büyük pay akıllı telefon kategorisinde gerçekleşti. Akıllı telefon pazarı son çeyrekte bir önceki yıla oranla yüzde yirmi bir azalsa da akıllı telefonlarda kur etkisi ve taksit sınırlandırması nedeniyle son dönemde yüzde yirmi yedi daralma gerçekleşti. Artan fiyatlar nedeniyle de masaüstü ve Dizüstü bilgisayarların da cirosu düştü. Akıllı saatler ve mikrofonlu kulaklıklar yüzde 60 büyüme gerçekleştirdi.

Vatandaş en çok 2018’in son bölümünde hayatı kolaylaştıran ürünleri tercih etti. Pratik ve hızlı bir şekilde insan hayatına katkı sağlayan ürünlerin satışı yüzde altmış oranında artış gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP