DOLAR

32,4722

0.18%
EURO

34,5385

0.11%
ALTIN(gr)

2.472,33

-0,42%
BİST 100

%
Vatandaş Seçimini Yaptı Herkes Ödeme Almak İçin Birbirini Ezdi
  • Finans 365
  • Finans
  • Vatandaş Seçimini Yaptı Herkes Ödeme Almak İçin Birbirini Ezdi

Vatandaş Seçimini Yaptı Herkes Ödeme Almak İçin Birbirini Ezdi

Vatandaşların devlet desteklerinden yararlanmak için neler yapabileceğini az çok biliyoruz. Ancak yeni paket ezber bozdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Vatandaş Seçimini Yaptı Herkes Ödeme Almak İçin Birbirini Ezdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs hayatlarımıza çok farklı seçenekleri sunmuş oldu. Özellikle hayatta kalmamamız için gerekli olan , ihtiyaç malzemelerin devlet tarafından karşılanması vatandaşları oldukça sevindiriyor. Vatandaşlarına darda kalınca devletten yardım istemesi ve bu çağrının sonuç sız kalamamış tamamiyle sosyal devlet anlayışının bir getirisi olarak karşımıza çıkıyor. Verilecek 4 farklı ödeme bunu da göstergesi. İlk olarak gıda desteklerinin verilmesi bekleniyor. Gıda desteklerinin nakdi olarak yapılması binlerce vatandaşım inanılma şekilde sindirdi. Daha önceden koliler şeklinde yapılan destekler artık nakdi olarak yapılmaya başlandı Buradaki maksat vatandaşların rahat bir şekilde dilediklerini alıp yiyebilmesi. Yapılacak bir diğer ödeme ise yakacak ödemesi olarak açıklandı. Açıklamaya göre bölge bölge dağıtılacak olan bu ödeme kimi yerlerde nakdi olarak verilecekken kimi yere doğrudan yakıt desteği şeklinde kendini gösterecek.

Bazı Ödemler 2 Ayda Bir

Bir diğer destek ödemesi eşi vefat eden kadınlara yönelik olacak. Eşi vefat eden kadınların eğer başka sosyal yardımlaşma gruplarıyla etkilemiş yoksa devletten bu ödemeyi alabilir. 2 ayda bir 650 alacak olan kadınlar sigortalı bir şekilde işe başlarlarsa o zaman ödeme kendiliğinden kesilecek. Aynı ödeme kız çocukları içinde everilecek. Verilecek bu ödeme sayesinde kız çocuklarının hayatı bir nebze olsun kurtulmuş olacak. Diğer bir ödeme ise cenaze ödeneği olarak karşımıza çıkacak. Cenaze ödeneği tek seferlik olacak ve 821 TL olarak ödenek. Herkese ödenmeyecek bu tutar yakın akrabalar gözetilerek dağıtılacak. İlk hak sahibi ise eşeler olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP