DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Vatandaşlara 2 Müjde Birden Geliyor Hangi Ödemeler Zamma Tabii?
  • Finans 365
  • Finans
  • Vatandaşlara 2 Müjde Birden Geliyor Hangi Ödemeler Zamma Tabii?

Vatandaşlara 2 Müjde Birden Geliyor Hangi Ödemeler Zamma Tabii?

Açıklamağa göre devlet vatandaşlar için ödemeler yapmaya devam ederken şu an ki dosya engelli vatandaşlar için açılmış durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Vatandaşlara 2 Müjde Birden Geliyor Hangi Ödemeler Zamma Tabii?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli vatandaş için devlet inanılmaz şekilde projeler üretmeye devam ediyor. Evde bakımdan aylık maaşa kadar her de3tayı düşünen devlet bu defa 2 farklı müjde ile vatandaşların karşısına çıktı. Bu ödemeler vatandaşların iş kırmasını sağlayacak hem de aylık olarak kazanç sağlamasını sağlayacak. Özellikle memurlar için yapılan toplu görüşmelerde zam beklentilerinin artması tüm vatandaşları heyecanlandırdı. Vatandaşların lehine olacak olan bu gelişme ile beraber birçok destek ödemesine de zam gelecek. İlk etapta her ödeme zamlanmasa da en çok rağbet edilen destek paketlerine zam yapılması söz konusu. Bu paketlerin başını da yaşlı ve engelli vatandaşlar için yapılan destekler çekiyor. Yaşlı vatandaş için halihazırda bir ödeme planı söz konusu değil. Ancak engelli vatandaş için yapılacak ödemeler de farklı alternatifler masada.

Ödemeler Vatandaşları Heyecanlandırıyor

İlk olarak engelli olup da girişimcilik yapmak isteyen vatandaş için devlet hibe desteği vermeyi kararlaştırdı. Bu destek paketinin ,içine hükümlüler de girecek. Hükümlü olan ya da engelli olan vatandaş için 50 bin TL verecek olan devlet bu desteklerin geri ödemesini vatandaşlardan talep etmeyecek. Bir diğer ödeme ise engelli aylığı olacak. Aylık olarak verecek engelli aylığı bu defa zamma tabii tutuldu. Daha önceden 650 TL alan engelli vatandaşlar şimdi 711 TL ödeme alacak. Tüm bu ödemelerden yararlanmak isteyen engellilerin engel durumu %40 ve üzeri olmak zorunda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP