DOLAR

32,3455

0.27%
EURO

35,1318

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Vatandaşlara Sevindirici Haber! Esnek Saatlerde Çalışma Müjdesi Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Vatandaşlara Sevindirici Haber! Esnek Saatlerde Çalışma Müjdesi Geldi!

Vatandaşlara Sevindirici Haber! Esnek Saatlerde Çalışma Müjdesi Geldi!

Hızlı işe dönüş desteği verilerek işsizlik ödeneğinden faydalanan insanların işsiz kalmış oldukları zamanın kısaltılması hedeflenmekte. İş gücüne daha çabuk geri dönmeleri için destek verilecek hem 25 yaş altı gençlerin hem de 50 üstende ki insanların istihdamı için kolay yöntemler elde edilebilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:29
Vatandaşlara Sevindirici Haber! Esnek Saatlerde Çalışma Müjdesi Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni ekonomi programında yer alan istihdam ve teşvik için adımlar atılmaya devam ediliyor. Esnek koşullar altında kamuda kadro ve pozisyonlar için iş tanımları oluşturulacak. Çalışanların becerileri belirlenip norm ve kadro çalışmaları yeniden gerçekleştiriliyor. Hazine ve maliye bakanı konu ile alakalı açıklamalarda bulundu. Yeni dengeleme ve yeni normal, yeni ekonomi açıklaması ile dikkat çeken maliye bakanı 3 yıllık ekonomi programı ile söylemlerine devam etmekte. Bakan tarafından yapılan tüm ekonominin çarklarını ele alındığı program kapsamında önümüzde ki üç yıl içinde uygulanmaya başlayacak istihdam politikası ve teşviklerde yerini almış buluyor.

Program İçeriğinde Neler Bulunuyor?

Vatandaşa hükümet ve bakanlık tarafından sürekli olarak açıklanan yeni programlar ve yeni planlar hayatımızda ne gibi değişikliklere yol açıyor? Ekonominin sürdürülebilir hale gelmesi en önemli hedef. Ancak bu kapsamda hedefe ulaşmak için çaba göstermek gerekmekte.

  • Hızlı işe dönüş destekleri verilerek işsizlik maaşından yararlanan insanların işsiz kaldıkları süreyi azaltarak işine geri dönen vatandaşlara teşvik ödemesi yapılacak.
  • 25 Yaş altı genç ve 50 yaş üstü vatandaşların çalışmalarını devam ettirecekleri iş olanakları oluşturulacak ve esnek çalışma programları uygulanacak.
  • İlerleyen yaş gruplara için istihdam desteklemesi amacıyla 50 yaş üstü vatandaşlara yarı zamanlı çalışmalar için olanaklar oluşturulacak.
  • 10 Günden az iş görevi alan 25 yaş altı gençlere daha hızlı ve geniş alanda istihdam edilmesi amacıyla vatandaşların deneyim ve beceriler kazanmasını sağlayacak iş veren firmaların genç kesimleri tercih etmelerine olanak sağlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP