DOLAR

32,5854

0.04%
EURO

34,9360

0.09%
ALTIN(gr)

2.429,84

0,01%
BİST 100

%
Vatandaşların Dikkatine! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin

Vatandaşların Dikkatine! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin

Ekim ayının nakdi ödemeleri Kasım 9-12 tarihleri içerisinde yapılacak, ihtiyaç sahibi olan kişiler banka hesaplarını kontrol ederek destekten yararlanabilir. Bu özellikle ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan kişiler için geçerlidir, işte diğer detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Vatandaşların Dikkatine! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Virüs döneminde çoğu kişi işsiz kaldı ya da ücretsiz olarak izne çıkmak zorunda kaldılar ve bu süreçte işsizlik ödeneklerinden yararlanamadılar. Tüm bunları toparlamak adına devlet destek dönemine girdi, her ay ger ödemesiz olarak yapılan nakdi destekler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Ödemeler vatandaşların banka hesaplarına ya da PTT aracılığıyla yapılabilecek. Ücretsiz izin destek ödemeleri e-devlet üzerinden de sorgulanabilecek.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Selçuk’un yaptığı son dakika açıklamasına göre 9 Kasım tarihi ile ödemeler yapılacak. 976 binin üzerindeki vatandaş bu destekten yararlanabilecek, ek olarak iki ay daha desteklerin yapılacağı duyuruldu. Vatandaşın eğer banka hesabı yoksa PTT aracılığıyla ulaşabilecekler. Normalleşme sürecine girmişken temel istihdam hareketlerinin korunmak istenmesi bu uygulamayı beraberinde getirmiştir. Maddi anlamda zorluk yaşayan, işinden olmuş veya zorunlu izne çıkmış kişiler bu destekten 2 ay daha yararlanabilecek. Ek süre ise Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilmiştir, ayrıca bu ek süreye işten çıkarma yasakları da eklenmiştir. Salgın yükselişe devam ederken istihdamı korumak için yapılan çalışmalarda en üst seviye başarı elde edilmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP