DOLAR

32,4999

0.08%
EURO

34,8420

0.22%
ALTIN(gr)

2.478,22

0,66%
BİST 100

%
Vatandaşta Konkordato İlan Etmeye Başladı! Fatura Borçları Ne Olacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Vatandaşta Konkordato İlan Etmeye Başladı! Fatura Borçları Ne Olacak?

Vatandaşta Konkordato İlan Etmeye Başladı! Fatura Borçları Ne Olacak?

Türkiye son yıllarda alışık olduğumuz bir konkordato kelimesine bu haberler yeni bir boyut kazandı. Türkiye’de bir vatandaş konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme kendisine bir yıl süre vermesinin ardından konkordato ilanı etti. Peki vatandaş nasıl konkordato ilan edebilir? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Vatandaşta Konkordato İlan Etmeye Başladı! Fatura Borçları Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son bir yılda bir çok şirket konkordato ilan etti bunlardan bir kısmı konkordaton dönerken bir kısmı ise iflas kararı aldı. Ekonomik zorluklar şirketleri etkilediği kadar vatandaşları da etkiliyor. Bugün Kocaeli’de bir vatandaş konkordato ilan etti. Vatandaşın yaptığı konkordato başvurusu karşılık buldu ve mahkeme konkordato karar verdi.

Kocaeli’nde yaşayan Harun Demirbilek isimli vatandaş konkordato talebinde bulunmak için mahkemeye başvurdu. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi başvuruda bulunan kişi hakkında bir yıllık geçici süre verdi. Verilen geçici sürenin dolmasının ardından mahkemede yeniden görülen dava sonucu konkordato başvurusu yapan kişi hakkında bir yıllık konkordato kararı verildi.

Mahkeme Kararında, Bir yıllık kesin mühlet kararı verildiği ve 11,09,2019 saat 11:05 itibariyle bir yıllık kesin mühlet olduğu ve konkordato komserinin Cavit İyican olduğuna karar verilmiştir denildi.

Vatandaş Konkordato Başvurusu Yapabilir mi?

Konkordato şirketler için kullanılan bir uygulama gibi gözüksede vatandaşlarda konkordato başvurusu yapabilir. Konkordato başvurusu yapmak için ticari bir işletme ve gelir aranmaktadır. Ayrıca ücretli çalışanların konkordato istemesi gibi bir örnek bulunmamaktadır. Yapılan düzenlemede gerçek kişi vatandaşların konkordato başvurusu yapılmasının önü açılıyor. Ancak hane halkını etkileyecek kriz durumunda konkordato talep edebileceği konusunda hukukçular arasında bazı itilaflar bulunuyor?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP