Vergi İndirimlerinin Otomotiv Sektörüne Etkisi Olumlu Oldu

Vergi İndirimlerinin Otomotiv Sektörüne Etkisi Olumlu Oldu

Otomotiv sektöründe 2018 Ocak ayı ile Kasım ayı üretim rakamlarına dair veriler paylaşıldı. Sektörün bu dönemde yaşadığı gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ihracat rakamlarına ilişkin bilgiler de kamuoyu ile paylaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Vergi İndirimlerinin Otomotiv Sektörüne Etkisi Olumlu Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Sektöründe Ocak ayı ile Kasım ayı arasında yaşanan süreci değerlendirdi.

Bu dönemde üretim sayısı 1 milyon 427 bin 157 olurken ihracat rakamları ise 1 milyon 219 bin 174 oldu. 2017 yılının aynı döneminde üretim ve ihracat rakamları azalarak şu şekilde oldu. 2017 yılının aynı döneminde üretim 1 milyon 427 bin 157’ye geriledi. Otomobil üretimi 11 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalarak 944 bin 304 düzeyinde gerçekleşti. Geçen yılın ocak-kasım döneminde 1 milyon 47 bin 846 otomobil üretilmişti.

Türkiye’nin bu süreçte otomotiv ihracatında da azalma yaşandı. 2018 yılının Ocak ile Kasım ayında otomotiv ihracatı adet bazında geçen yılın 11 ayına paralel seyir izleyerek 1 milyon 219 bin 174 seviyesinde gerçekleşti. Otomobil ihracatı ise yüzde 5 azalarak 810 bin 54 oldu.

VERGİ İNDİRİMİ SEKTÖRE OLUMLU YANSIDI

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, açıklanan verilere dair yapmış olduğu açıklamalarında ÖTV ve KDV vergi indirimlerine değindi. Bu indirimlerin sektöre olumlu yansıdığını ifade eden Haydar Yenigün şu ifadeleri kullandı.

“Vergi indirimleriyle sektörümüzün desteklenmediği bir senaryoda pek çok açıdan sıkıntı verici sonuçlarla karşılaşabilirdik. Devletimizin açık desteğiyle uygulanan vergi indirimleriyle birlikte devreye alınan özel kampanyalar hem showroomlardaki hareketliliği hem satışları artırdı. Yaşanan bu artışlar, fabrikalarda üretimin devam etmesine destek oldu. Global anlamda çok ciddi bir ihracatçı konumunda bulunan ülkemiz otomotiv sanayisi, 11 aylık dönemde ürettiğinin yüzde 85’ini de ihraç ederek yine önemli bir başarıya imza attı. Hem iç pazarda hem de üretimde yaşanan olumlu gelişmelerin aralık ayı sonuçlarına da etki edeceğine de gönülden inanıyoruz.”

Ekonomi Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP