Vergi Muafiyetinden Yararlananlar Belli Oldu! Hangi Meslek Grubu Vergi Ödemeyecek?

Vergi Muafiyetinden Yararlananlar Belli Oldu! Hangi Meslek Grubu Vergi Ödemeyecek?

Yeni düzenlemeye göre kimlerin vergi ödemeyeceği kararlaştırıldı. Bazı meslek grupları için belirlenen bu haktan kimisi memnunken kimisi tepkili. Halinden memnun olanların sayıısı ise epey fazla. Peki kimler bu şartları sağlıyor? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Vergi Muafiyetinden Yararlananlar Belli Oldu! Hangi Meslek Grubu Vergi Ödemeyecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E – ticaret ile uğraşanların artık vergi ödemesine gerek yok! İnternette yapılacak satışlara vergi muafiyeti geldi. Vatandaşlar yaşanan virüs nedeniyle bu zorlu günlerde ek gelir için internetten satış yaparak ek gelir elde etmeyi tercih ediyor. Meclis bunun üzerine vergi konularını yeniden düzenlemek için ele aldı. 1 Ocak’tan itibaren internetten satış yapan kişiler vergi ödemeden muaf tutulacaklar. E-ticaret üzerinden kazanç elde etmek isteyen insanlar internet satışları için vergi ödemek zorunda kalmayacak.

İnsanlar internetten satış yaparken önceden vergi ödenmek zorundaydı. Yeni düzenlemeyle TBMM tarafından gelen tasarı teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Böylece 1 Ocak 2021 tarihinden sonra internetten satış yapan vatandaşlar vergiden muaf tutulacak ve artık vergi ödemeyecekler.

E-Ticaret Yapanlar Vergiden Muaf Oluyor!

Yeni dünya düzeninde internet artık hayatımızın bir parçası oldu. Bu durum iş alanında da büyük etki yarattı. Çoğu kişi ek gelir için internet satışlarına başlamış bazıları bunu meslek haline getirmişti. E-ticaret siteleri aracılığı ile vatandaşlar internet üzerinden kolayca alışveriş yapabiliyor. Vergi kanunu düzenlemesinde yeni gelişmelere göre bir iş yeri açma şartı olmaksızın sanayiler gibi makine ve alet kullanmadan ev veya iş yerinden sadece ürünlerin elektronik ortam üzerinden satış yapanlar bundan sonra vergi ödemeyecek. İş yeri sahipleri dört gözle 2021’i beklemekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP