DOLAR

32,4335

0.23%
EURO

35,0037

-0.21%
ALTIN(gr)

2.327,48

0,34%
BİST 100

%
Vergide Sistem Değişiyor KDV Sorunu Çözülüyor

Vergide Sistem Değişiyor KDV Sorunu Çözülüyor

Bakan Albayrak, vergide sistemin değişeceğini ve KDV'nin de farklı uygulanacağını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Vergide Sistem Değişiyor KDV Sorunu Çözülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak vergi Konseyi 134.genel kurulunda açıklamalar yaptı. Albayrak devreden KDV sorunu tamamen oradankaldıracaklarını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak vergi Konseyi genelkuruluna katıldı.

Albayrak burada yapmış olduğu konuşmada yeni istisna muafiyetve indirim getirmeyeceklerini söyledi. KDV sorunu yaşanmaması için çalışmalaryapacaklarını söyleyen Albayrak “KDV iadelerini çok hızlı bir şekildeyapılmasını sağlamak için yeni düzenleme hayata geçireceklerini söyledi.Albayrak tabana yayılmış çok da adaletli bir vergi sistemi kısa süre içerisindehayata geçecek bunun çalışmalarını yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Albayrak vergi politikasındaki adaletsizlikten kendilerininde şikayetçi olduğunu söyleyerek “politikada hassas dengeyi koruma konusundaadımlar atacağız. Vergi sisteminin bütüncül bir anlayışla değerlendirileceğinive yeniden tasarlanacağını söyledi. Çok daha etkin kayıtlı ekonomiye geçişsürecini uygulayacaklarını söyleyen Bakan Albayrak ayrıca dijitalvergilendirmeye bu yıl çok güçlü refleks vereceğiz. Bu konunun arkasındayızaçıklamalarında bulundu.” konuşmasında ayrıca mali disiplin Türkiye için önemlibir nokta diyen Albayrak 2019’un daha rahat bir yıl olacağını ve enflasyonlamücadele konusunda şubat ayının etkisini yıl boyunca görüleceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP