DOLAR

32,4792

-0.2%
EURO

34,9704

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,97

0,54%
BİST 100

%
Vergiye Yapılan İndirimler Ekonomiyi Güçlendirecek

Vergiye Yapılan İndirimler Ekonomiyi Güçlendirecek

Vergi indirim süreleri uzatıldı. Konut , otomotiv ve beyaz eşyaya kadar çok sayıda üründe vergi indirimi var.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Vergiye Yapılan İndirimler Ekonomiyi Güçlendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi indirimi sürelerinin uzatılması ve TCMB’nin faiz indirimi için elini kuvvetlendirmesi oldukça iyi oldu. Konut Otomotiv beyaz eşya ve mobilya sektöründe geçen yılın son iki ayında devriye alınan ve 31 Mart tarihinde sonu olacak vergi indirimleri uzatılmıştı. Uzmanlara göre yapılan bu aktiviteler tüketiciye destek olacak. Ayrıca Merkez Bankası’nın faiz indiriminde de elinin daha güçlü olması bekleniyor.

Yapılan indirimler ile birlikte devlet kasasına 9 milyar lira daha az vergi girecek. Uzmanlara göre verilen bu kaybın sınırlı olması ve ekonomik aktivitede yaratılacak etki ile birlikte ihmal edilebilir düzeyde olduğu da açıklandı. Resmi gazetenin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı kararına göre konut alanlarda 31 Mart’ta sona ermesi öngörülen yüzde 18 yani %8 KDV uygulaması da 31 Aralığa kadar sürecek. Tapu harçlarındaki yüze dörtten yüzde üç indirimde 2019 Yılsonuna kadar devam edecek. Ayrıca beyaz eşyada sıfır ödeme uygulaması da Haziran ayı sonuna kadar mobilyada KDV’nin yüzde 8 uygulanması da yılsonuna kadar sürecek.

Özellikle araç almak isteyen vatandaşlar bu sürenin uzatılmasını istiyordu. Otomobil ve hafif ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimi 22 Haziran sonuna kadar devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP