DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Verilen Zam Dudak Uçuklattı Bakım Almayan Vatandaş Kalmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Verilen Zam Dudak Uçuklattı Bakım Almayan Vatandaş Kalmayacak

Verilen Zam Dudak Uçuklattı Bakım Almayan Vatandaş Kalmayacak

Devlet uzun zamandır destek ödemeleri için zam uygulamasını devreye sokmaya çalışıyordu. Bundan dolayı da ödeme işlemleri de ağır ilerliyordu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Verilen Zam Dudak Uçuklattı Bakım Almayan Vatandaş Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır memurlar için zam konusunu değerlendiren devlete nihayet karar verdi. Buna göre memurların toplu görüşmelerinin ardından verilecek zamdan destek ödemeleri alan vatandaşlar da yararlanmış olacak. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar artık zamlı ödeme alacak. Bu ödemelerden bir tanesi de evde bakım ödemeleri olacak. Daha önceden 1700 TL olarak ödenen bakım desteği artık 2400 TL olarak vatandaşlara ödenek. Eriydik olarak ödeme için yapılan zam yaşlı bakım sağlayan vatandaşları oldukça sevindirdi. Bu paraların verilmesi için de belli şartlar ortaya kondu. Bu şartları sağlayamayan vatandaşlar yine bu ödemelerden yararlanamayacak. Önceden bu ödemelerden yararlanan vatandaşlar ise zamlı ödemeler hayata geçirildiği an zamlı şekilde ödeme alacak.

Yaşlıların İmzası Önemli Olacak

Edinilen bilgiye göre destek ödemesi için belirlen yaş aralığı hala değiştirilmedi. Geçtiğimiz günlerde yaşların düşürülmesi konusunda bir tartışma meydana gelmiş olsa da devle bu tartışmaları dikkate almadı. 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Buna ek olarak aynı evde iki kişi var ise yaşlı olarak bu iki kişi destek ödemeleri için başvuruda bulunabilir Başvurular neticesinde iki kişiye de ödeme verilecek. Ödemeler yaşlının birinci maksimum 2. Dereceden yakınlarına verilmiş olacak. Bu sebepten dışarıdan bulunan bakıcı hanımlar için bu ödeme gerçekleştirilmeyecek. Ödemeler PTT aracılığıyla yaşlılara verilmiş olup dışarı çıkılmaması durumunda ödemeler eve de istenebilecek. Yaşlı bireyin imzası karşılığında ödeme gerçekleşmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP