DOLAR

32,5488

0.21%
EURO

34,7279

-0.1%
ALTIN(gr)

2.488,53

0,19%
BİST 100

%
Vişne Üreticilerinin Bir Kısmı Memnun, Bir Kısmı Değil
  • Finans 365
  • Finans
  • Vişne Üreticilerinin Bir Kısmı Memnun, Bir Kısmı Değil

Vişne Üreticilerinin Bir Kısmı Memnun, Bir Kısmı Değil

Vişne üreticilerinin bu sene fiyatların 1.5 liraya gerilemesi sonrasında mağdur olduklarını belirtmeleri bazı üreticileri kızdırırken, bazı üreticilerin ise desteğini çekti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Vişne Üreticilerinin Bir Kısmı Memnun, Bir Kısmı Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kütahya’da vişne üreticilerinin olgunlaşan vişneleri toplamaya başlaması ile birlikte Kütahya’nın bazı ilçelerinde bayram havası yaşanırken, bazı ilçelerinde ise tepkiler bitmiyor.

Devletin bu sene 1.5 liraya kadar gerileyen kilo fiyatına müdahale etmesi ve 3 liranın üzerine çıkarmasını isteyen üreticiler, yevmiye verdikleri işçilerin maliyetini bile zor çıkardıklarını ifade ederken, kooperatif ise bu durumun doğru olmadığını ve 1.5 lira kilo fiyatının her türlü maliyeti çıkardığı üzere ek kar kalmasında etkili bir fiyat olduğunu belirtiyor.

Üreticilerin bir kısmı 1.5 lira kilo fiyatının gayet yeterli olduğunu, daha yüksek olmasını arzu etmelerine rağmen kar elde edebilmeleri dolayısı ile bu işe devam edebildiklerini belirterek isyan eden vişne üreticilerine tepki gösterdi.

”Neden Yapıyorsunuz?”

1.5 lira kilo fiyatının iyi olduğunu belirten üreticiler ”madem ki cebinizden ilaç parası, gider gidiyor ve hiç kar etmeden zarar ediyorsunuz, bu durumda neden bırakıp gitmiyorsunuz topluyorsunuz?” tepkisini gösterdi.

Kilo fiyatının 3 lira ve üzerinde olmasını isteyen üreticilerin bir kısmı ise bu soru karşısında net olarak bir açıklama yapmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP