DOLAR

32,5851

0.21%
EURO

34,8496

0.52%
ALTIN(gr)

2.417,56

-0,61%
BİST 100

%
Yapılacak Ödeme Herkesi Şaşırttı Ancak Başvuru Yapmayan Da Kalmadı
  • Finans 365
  • Finans
  • Yapılacak Ödeme Herkesi Şaşırttı Ancak Başvuru Yapmayan Da Kalmadı

Yapılacak Ödeme Herkesi Şaşırttı Ancak Başvuru Yapmayan Da Kalmadı

Her koşulda vatandaşının yanında duran devlet bu seferki çalışması ile herkesi şaşırttı. Buna göre cenaze ödemesi yapılması için devlet düğmeğe bastı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Yapılacak Ödeme Herkesi Şaşırttı Ancak Başvuru Yapmayan Da Kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre cenaze işlemlerinin kolaylıkla yapılması için devlet destek ödemesi vermeyi uygun gördü. Verilecek devlet desteği tek seferlik olacağından a diğer destek ödemeleri ile karıştırılmaması gerekiyor. Bu ödeme ile maddi durumu elverişsiz olan vatandaşlar cenaze işlemlerini kolaylıkla halledebilecek. 800 TL olarak hesaplanan ödemeler için farklı şartlar da oluşturulmuş durumda. Devlet bu ödeme için SGK ile anlaşma düzenledi. Buna göre SGK’ya giderek başvuruda bulunulacak ve olası bir sıkıntıda SGK muhatap alınacak. Ölen kişinin muhakkak sigortalı olması gerekiyor. Ölmeden en az 3 ay evvel sigortalı şekilde bir işte çalışması kişinin yakınlarının cenaze ödeneği alması için yeterli olacak. Buna ek olarak cenaze ödeneğini herkes alamayacak.

Gaiplik de Dikkate Alınmalı

Edinilen bilgiye göre sigortalı kişi vefat ettikten sonra başvuru yapması gereken ilk kişi kişinin karısı olmalıdır. Ancak kişinin karısı ölmüşse ya da daha önceden boşanma gibi bir durum söz konusu olmuşsa o zaman hak çocuklara geçecektir. Kişinin çocukları da ölmüşse ya da soybağı kesintiye uğramışsa o zaman kişinin anne ve babasına mevcuttaki hak geçmiş olur. Anne ve baba da sağ değilse veya soy bağı onlar da kesikse diğer 1. Veya 2. Derecedeki yakınlara hak geçmiş olacak. Yakın derecesindeki gaiplik durumu da ödemenin verilmemesine sebep olacaktır. Eğer yakın akraba yoksa cenaze ile ilgilenen bir yakının varlığı da son çare olarak kabul edilecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP