Yaşlı Bakımında Dev Yenilik Başvuru Halinde 2132 TL Destek Sağlanıyor

Yaşlı Bakımında Dev Yenilik Başvuru Halinde 2132 TL Destek Sağlanıyor

Yaşlı bakımı noktasında maddi engellere takılan vatandaşa destek devletten geliyor. Başvuru halinde 2132 TL ödeme yapılacak ve geri ödenmesi istenmeyecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Yaşlı Bakımında Dev Yenilik Başvuru Halinde 2132 TL Destek Sağlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre ilerleyen dönemlerde yaşlı bakım ücretlerine zam da yapılması bekleniyor. Ekonomik verilerin incelenmesinin ardından memurlar için yapılacak toplu görüşmelerin sonucu beklenecek. Memurlara verilecek zam paralelinde bir artış bekleniyor. Düzenleme hayata geçirildiğinde yaşlı bakım ücreti 2132 TL’den 2217 TL’ye çıkartılacak. Evde bakım desteğinden yararlanmak için başvuru konusu olan kişinin 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Başvurulara eklendiği taktirde yaşlılara ayrıca aylık da bağlanacak. Verilecek olan maaş 672 TL olarak belirlendi. Maaş bağlanmasının şartı da açıklandı. Buna göre toplam gelir 1402 TL altındaysa maaş bağlanması mümkün olacak. Yaşlı bakım ödemesi hem yaşlıyı hem de eşini kapsıyor. Yaşlı çiftler için tek başvuru yetecek.

Yapılacak Ödeme Yaşlı Çiftlere Yönelik Olacak

Engelli bakımı için yapılacak başvurularda da aynı şartlar gerekiyor. Sadece engelli olan bireyin durumunu rapor ile belirtmesi isteniyor. Sağlık kuruluşlarından alınacak rapor ile beraber başvuruda bulunabilir. %40 ve üzeri engel durumu varsa başvuru kabul edilecek. Bakım ödemeleri kişilerin yakınlarına verilecek. 1. Ve 2. Dereceden olan yakınların başvuruda bulunması gerekiyor. Enflasyon verilerine bakılarak ödemelere zam yapılma ihtimali de bulunuyor. Beklenen artı ise %4 olarak açıklandı. Zamlar ilk ödemelere yetişmezse bile bu fark diğer aylara yansıtılarak öyle ödeme yapılacak. Ödemelerin alınması için kişilerin banka hesaplarının olması gerekecek. Banka hesabı oluşturulamıyorsa kimlik bilgileri ile vezneden ödeme sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP