DOLAR

32,3472

0.23%
EURO

35,0647

-0.21%
ALTIN(gr)

2.282,45

0,23%
BİST 100

%
Yaşlılar ve Engelliler İçin Müjde 1700 TL Ödeme Hesaplara Yatacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Yaşlılar ve Engelliler İçin Müjde 1700 TL Ödeme Hesaplara Yatacak

Yaşlılar ve Engelliler İçin Müjde 1700 TL Ödeme Hesaplara Yatacak

Vatandaşlar devletten gelecek her haberi büyük bir heyecanla bekliyor. Buna göre hesapların bir daha kontrol edilmesi istendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Yaşlılar ve Engelliler İçin Müjde 1700 TL Ödeme Hesaplara Yatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destekleri uzun zamandır zamlı olarak verilmiyordu. Pandemi dolaysıyla aksayan toplu görüşmeler devlet desteklerine de kaderini belirleyecekti. Normalleşe süreciyle beraber hayat normale dönmeye başladı ve toplu görüşmelere hız verildi. Yapılan açıklamaya göre topluk görüşmelerden çıkacak zam oranı aynı şekilde devlet desteklerine yansıtılacak. İlk etapta aciliyeti olan destek ödemelerine yansıtılacak zam oranı ilerleyen dönemlerde kendini buttun devlet desteklerinde hissettirecek. İlk sırada yer alan ödeme ise yaşlılar ve engelliler içn verilen evde bakım ödemesi olarak açıklandı. Daha önceden 1600 TL alan vatandaşlar zamlarla beraber aylık 1700 TL alabilecek. Verilecek bu ödeme içim çeşitli detaylar da paylaşıldı. Buna göre ödemeler sadece 1. Derecem ve 2. Dereceden akrabalar muhatap olacak. Dışarıdan getirilen bakıcıların varlığı ödemeleri iptal edecek.

Yaş Sınırı Önemli

İlk sırada yaşlıların ve engellilerin eşleri olacak. Eşlerin olmaması halinde çocukları çocukların olmaması halinde ana ve babaya bu ödeme verilecek. Bunlar olmadığı taktirde soy ağacının 2. Derecesine kadar gidilecek. Kimsenin olmaması halinde dışarıdan bakıcı getirebilecek. Yaşanan bu mücbir sebep ödeme alınmasına engel olmayacak. Ödemden faydalanmak isteyen yaşlılar en az 65 yaşında olmak zorunda. Başvuru esnada da 65 yaşında olunması gerekiyor. 65 yaş üstü her vatandaş bu ödemeyi alabilecek. Buna ek olarak yaşlıların emeklilik haklarının olamaması gerekiyor. Bu kadar keskin şartlar engelli vatandaşlar için bulunmuyor. Ancak %40 ve üzeri engel durumunun bulunması şart.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP