DOLAR

32,5775

0.14%
EURO

34,9035

0.62%
ALTIN(gr)

2.433,00

0,02%
BİST 100

%
Yaşlılar ve Engelliler İçin Şahane Bir Haber Geliyor 1700 TL Ödenecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Yaşlılar ve Engelliler İçin Şahane Bir Haber Geliyor 1700 TL Ödenecek

Yaşlılar ve Engelliler İçin Şahane Bir Haber Geliyor 1700 TL Ödenecek

Zam söylentilerinin yoğunlaştığı bu dönemde vatandaşlar pür dikkat yetkilileri bekliyor. Yapılan açıklamalar ise umut verici. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Yaşlılar ve Engelliler İçin Şahane Bir Haber Geliyor 1700 TL Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşlılar ve engelliler pandemi sürecinde en çok etkilenen kesim oldu. Sokağa çıkamadıkları gibi iş kolları da oldukça daraldı. Daha önceden dışarıda satış bile yapan vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamalarıyla beraber bu haklarından da feragat etmiş durumda. Devlet ise tüm bu sıkıntıların farkında olarak yeni ödemelerinin kapılarını kamuoyuna atı. Bu bağlamda evde bakıma ihtiyacı olan yaşlılara ve engellilere 1700 TL ödeme yapılması planlanıyor. Daha önceden 1600 TL olan ödemelere zam yapılması planlanıyor. Memurlar için yapılacak zammın aynısı evde bakım ödemelerin de yapılacak. Bu sayede eksiği gediği olan vatandaş kalamayacağı gibi evde bakımı sağlanmayan yaşlı ve engelli vatandaş da olmayacak.

Engelli Vatandaşlar Çok Rahatlayacak

Evde bakı desteği alacak olan yaşlıların 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Buna ek olarak emekli olan yaşlıların bu destekten yararlanması mümkün olmayacak. Kişiler hiçbir haktan yararlanmayacak olmalı. Dahası farklı destek ödemelerinin alınması da hoş karşılanmayacak. Ancak destek ödemesi alınmasına kesin engel olmayacak. Vatandaşların ödeme başvuruları iki kanattan gerçekleşeceği için özellikle yaşlılar ver yaşlı yakınları sorun sıkıntın yaşamayacak. Engelli vatandaşlar içinde herhangi bir yaş sınırı bulunmayacak Ancak yüzde kırkın üzerinde engelli durumu olan vatandaşların bunu muhakkak doktor raporuyla belgelemesi gerecek. İsteyen forma bunun eklenmesi şart olacak. 18 yaşından büyük engelli vatandaşlar ödemeleri bizzat kendisi alacakken 18 yaşından küçük engeli bireylerin ödemelerini ailesi alacak. Ayrıca ödemeler sadece 1. Derecen yakın akrabaya verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP