DOLAR

32,5155

0.17%
EURO

34,8570

0.26%
ALTIN(gr)

2.474,60

0,52%
BİST 100

%
Yaşlılara Şahane Bir Fırsat Geliyor Açıklama Yetkililerden Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Yaşlılara Şahane Bir Fırsat Geliyor Açıklama Yetkililerden Geldi

Yaşlılara Şahane Bir Fırsat Geliyor Açıklama Yetkililerden Geldi

Yaşlılar hem sokağa çıkma yasağında  dolayı hem iş yerlerinin kapatılmasından mütevellit iş bulamıyor. Bu durum yaşlıları ekonomik olarak bitirmiş durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Yaşlılara Şahane Bir Fırsat Geliyor Açıklama Yetkililerden Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olma gibi durumları olmayan yaşlılar pandemiden bu yana inanılmaz şekilde dertli. İş yerlerinin kapanması ile beraber mevcuttaki işçileri de çıkaran firmalar ekstradan alım yapmıyor. Bu durum en çok yaşlıları üzüyor. Pandeminin belli bir aşamasında sonra ise 65 yaş üzer için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu durum iyiden iyiye iş bulma umutlarının köreltti. Yaşanan bu aksilikleri toparlamaya çalışan devlet yeni bir çalışmaya bu vesile ile start verdi buna göre yaşlılara 637 TL yaşlılık aylığı bağlanacak. Aylık yapılacak ödeme emekli aylığı yerine geçecek. Bundan sebep emekli olan vatandaşların bu ödemeye başvuru yapmaması gerekiyor. Sadece emekliler değil başka yerlerden maaş alan kişilerin de başvurmaması gerekli.

Kapıda Ödeme Alma Döneminde Son Viraj

Ekstradan başka yerden geliri olan vatandaşların başvuruları onaylanmayacak. Buna ek olarak bu ödemden yararlanacak olan vatandaşların 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Diğer yaş aralıkları başvuruda bulunmamalıdır. Başvuruda bulunmak isteyen kişiler E Devlet aracılığıyla işlemleri başlatabilir. Ancak online şekilde işlemleri halledemeyecek ve sokağa çıkma yasağını da delemeyecek olan yaşlılar vekaleten birini atayabilir. İsterlerse belediye ile iletişime geçip kapıda form doldurmak suretiyle başvuru oluşturabilir. Başvuru oluşturulduktan sonra en geç 1 hafta içinde başvurular sonuçlandırılmış olacak. Başvuruları sonuçlandırılan ve olumlu sonuçlandırılan yaşlılar PTT aracılığıyla ödeme alabilir. Dışarıya çıkma konusunda kesin engeli olanlar ise kapıda ödeme alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP