Yatırımcılar Dikkat! Değeri Düşüyor..

Yatırımcılar Dikkat! Değeri Düşüyor..

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, devamlı şekilde yükselmekte olan altın için açıklamalarda bulundu. Düşebilir, düşecek dedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Yatırımcılar Dikkat! Değeri Düşüyor..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altının devamlı yükselmesi üzerine yatırımcılar, altına yatırım yapmaya başlamışlardı. Fakat Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, gramı geçtiğimiz haftalara göre 25 Lira düşen altınla ilgili açıklamalarda bulundu. Başman, bu düşüşün devam edeceğini altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekliyoruz ifadelerini kullanırken, yatırımcılara ellerindeki altını bozdurmaları yönünde sinyal verdi.

Ons Aynı Kalırsa Altın Düşer

Ereğli açıklarında 320 milyar küp doğalgaz rezervi bulan Fatih sondaj gemisi, bu keşfin altın fiyatlarına etkisi üzerinde duran yetkililere mesaj verdi. Başman yaptığı açıklamada “Ancak iç piyasada bu ihracatın dövize döndürülmesi karşılığında illaki döviz sağlayacağımız için, yurt dışına enerji ithalatından ötürü döviz ödemeyeceğimiz Türk Lirası’nın değerlenmesi nedeniyle birçok şeyde olduğu gibi altında fiyatlarında da gerileme yapacaktır. Ancak bu da altında ons fiyatlarının bu şekilde kalması şartıyla olur. Eğer ons bazında altın artarsa fiyatlarda artacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Altının Değerinin Ons Bazında Bin 900 Doların Altına Düşmesini Bekliyoruz

Çin ile Amerika’nın birinci faz anlaşmasında mutabık kalmaları altın fiyatlarını ons bazında düşüreceklerini dile getiren Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, “Bunun ne kadar devam edeceğini Amerika ile Çin’in kendi aralarında yapacağı anlaşmanın ömrü olacaktır. Bu nedenle biraz daha gerileme bekliyoruz. Hatta altının ons bazında bin 900 doların altına düşmesini bekliyoruz. Bazı hareketler fiyatın çok hızlı bir şekilde yukarı tırmanmasına yol açabilir. Bunun içinde küçük yatırımcılarımızın konuyu çok yakın takip etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP