DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8524

0.33%
ALTIN(gr)

2.491,93

0,32%
BİST 100

%
Yeni Anne Olanlar İçin Müjdeli Haber Her Yerden Ödeme Yağacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Anne Olanlar İçin Müjdeli Haber Her Yerden Ödeme Yağacak

Yeni Anne Olanlar İçin Müjdeli Haber Her Yerden Ödeme Yağacak

Yeni anne olanlar ya da 2015 yılından sonra doğum yapmış olan anneler dikkat. Bu açıklamalar size özel. Edinilen bilgiye göre devlet doğum paralarında birtakım yenilenmelere gitti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Yeni Anne Olanlar İçin Müjdeli Haber Her Yerden Ödeme Yağacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla yaşanan ekonomik krizin ceremesini anneler ve çocukları çekmesin diye yapılan açıklamada ödemelerin bir kısmının periyodik olarak yapılmasına karar verdi. Buna göre doğum parası artık 1 sene boyunca ödenmiş olacak. Anneler en az 300 TL ödeme almış olacak. 3 çocuğu olan anneler içinse bu tutar 1300 TL olarak hesaplandı. İlk çocuk için devlet 300 TL ödeme yaparken ikinci çocuk için bu tutar 400 TL olarak hesaplandı. 3. Ve diğer çocuklar için ödemeler 600 TL olarak sabitlendi. Ödeme almak için yapılacak başvurular 3 kanada ayrıldı. Buna göre SGK aracılığıyla da ödeme oluşturabilir E Devlet üzerinden de başvuru yapmak mümkün. Ayrıca Nüfus Müdürlüklerinde kimlik çıkarma esnasında da başvuru yapılabilir.

Ödemeler PTT’den

Başvuru şartları bu sefer oldukça serbest bırakıldı. Buna göre annelerin SGK’lı olması ve Türk olması yeterli bri koşul olarak karşımıza çıkıyor. Ancak her hanede anne SGK’lı olamayabilir. Bu seçenekte ise babanın SGK’lı olması ve annenin çalışamaması gerekiyor. Anne için hiç prim ödenememiş olması çalışmasına en büyük delil olarak gösteriliyor. Ödenen primlerin hepsi E Devlette gözüktüğünden annelerin ayrıca bir evrak taşımasına lüzum olmayacak. Ayrıca mavi kart sahibi olan aileler de bu ödemeden yararlanabilecek. Ödemeleri anneler PTT aracılığıyla almış olacak. Anne çalışsın ya da çalışmasın ödemelerin tamamını anne almış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP