DOLAR

32,4064

0.15%
EURO

35,2229

-0.05%
ALTIN(gr)

2.322,46

0,16%
BİST 100

%
Yeni Doğan Çocuklar Şimdi Çok Şanslı Ödemeleri Anında Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Doğan Çocuklar Şimdi Çok Şanslı Ödemeleri Anında Yapılacak

Yeni Doğan Çocuklar Şimdi Çok Şanslı Ödemeleri Anında Yapılacak

Devlet uzun zamandır anneler için ödemeler yapamaya devam ediyordu. Ancak daha çok çalışmayan ananelere yönelik çalışmalar mevcuttu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Yeni Doğan Çocuklar Şimdi Çok Şanslı Ödemeleri Anında Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan yeni düzenlemeler ile çalışan anneler için de devlet destek ödemesi vermeye karar verdi. Açıklamaya göre yeni doğum yapan annelerbaşvuruyaptıkları taktirde SGK aracılığıyla devletten süt parası alabilecek. Alınacak olan bu süt patası 202 TL olup periyodik olaraködemeler gerçekleştirilecek. Ödemelerin hepsi PTT’den temin edilebilecek. Başvuru evrakları SGK’ya teslim edilirken PTT’ye para çekmeye gidecek olan anneler sadece kimlik kartlarıylaişlem yapabilecek. Ödeme sadece anneye verilecekbundanDP olayı PTT’ye sadece babanın gitmesi kişiler için sıkıntı çıkarabilir. Pandemidolayısıyla kililer ister çalışsın ister çalışmasıngayet sıkıntı yaşayabiliyor. çalışamayanlariçindedevlet destek ödemesi yapamaya deva ederken çalışmalar için de devlet destek ödemesi vermeye başladı. Özellikle anne bebek sağlığını önemseyendevlet bu konulara halel gelmemesi bakımındanödemeleri sıklaştırıp belli periyotlara yayılmışdurumda.

Ödemeler Sadece 1 Yıl Sürecek

Ödemelerden yararlanmakisteyen kişi eğer anne ise yani evde sadece anne SGK’lı ise annenin 18 yaşındanbüyük olması gerekiyor. Annenin SGK’lı olmasıyla beraber babanın çalışıyor olup olamaması çok önemli olmayacak. Ancak evde baba SGK’lı ise annenin kesinlikle çalışmıyor olmaması gerekiyor. Ayrıca hm annenin hem babanın 18 yaşından büyük olması da gerekiyor. Devlet bu şartları sağlayan anne ve babaya ödeme yapamaya kararlı. 202 TL’yi 1 sene boyunca periyodik olarak verece olan develt çocuk ster sütten kesilsin ister kesilmesin 1 sene sonra ödemeyi kesmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP