DOLAR

32,3679

0.1%
EURO

34,9761

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Yeni Doğum Yapan Anneler Çok Şanslı 202 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Doğum Yapan Anneler Çok Şanslı 202 TL Ödeme Yapılacak

Yeni Doğum Yapan Anneler Çok Şanslı 202 TL Ödeme Yapılacak

Anne ve çocuklara yapılan ödemelerin kapsamı genişletildi. Buna göre yeni doğum yapan anneler ve bebeklerine de ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Yeni Doğum Yapan Anneler Çok Şanslı 202 TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet son dönemde genç nüfus artışına çok dikkat ediyor. Bu bağlamda yeni doğum yapan annelere ödemeler yapılmaya başlanacak. Bu şekilde teşviklerin yapılması genç nüfusu artırmak için bir hamle olarak görülüyor. Aynı zamanda pandemiden dolayı maddi kayıp yaşayan çok vatandaş var. Yeni doğum yapan anneleri ve bebekleri sıkıntıya sokmamak adına da ödemeler gerçekleştiriliyor. Yapılan açıklamaya göre hem doğum parası hem de emzirme ödeneği olmak üzere iki farklı çalışma üzerinde duruluyor. İkisi de yeni doğanları kapsayacak. Sigortalı olan annelerin ya da sigortalı olarak çalışan babaların çalışmayan eşleri için sağlanan imkanda başvuru yapılması esas alınacak.

Çocuk Dünyaya Sağ Olarak Gelmeli

Re’sen ödemelerin yapılmayacağı belirtilirken yeni doğuma dair evrakların kullanılacağının altı çizildi. Doğumdan hemen sonra nüfus il müdürlüklerine giderek işlemlerin başlatılması da yeterli olacak. Hem kimlik belgesi çıkartılmış olacak hem de başvuru işlemleri gerçekleştirilmiş olacak. Emzirme ödenekleri için gereken şartlardan olan prim ödemeleri en önemli hususlardan. En az 120 gün boyunca prim ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor. Prim borçlarının olmaması ve bebeğin canlı olarak dünyaya gelmesi aranan şartlardan. Geriye dönük ödemeler hem emzirme ödeneği hem de doğum parası için geçerli olacak. Edinilen bilgiye göre bu noktada belirli bir tarih sınır olarak kabul edilecek. Belli bir tarihten sonra doğanlar için geriye dönük ödeme geçerli olacak. Ödemelerin ise 202 TL tutarında olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP