DOLAR

32,6020

0.39%
EURO

34,8009

0.18%
ALTIN(gr)

2.492,80

0,35%
BİST 100

%
Yeni Evleneceklere Müjde Yuvanızı Devlet Kuruyor

Yeni Evleneceklere Müjde Yuvanızı Devlet Kuruyor

Yeni evlenecek olan çiftler pandemi döneminde bu yana oldukça dertli. Evlilik hayallerinin suya düşmesinden oldukça endişe ediyorlar. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Yeni Evleneceklere Müjde Yuvanızı Devlet Kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiden dolayı düğünlerin iptal edilmesi, işsizliğin giderek yaygınlaşmasıvatandaşları oldukça tedirgin ediyor. Bu durumun üstesinde gelemeyen genç çiftler evlenmemenin kesin çözüm olacağın inanmaya başladı. Ancak devle vatandaşları böyle bir karar vermemesi için yeni bir çalışma başlattı. Buna göre 27 yaşından önce evlenen vatandaşlar için devlet hem ev hem çeyiz için destek ödemesi sağlayacak. Sağlana bu ödemeler sayesinde genç çiftler hata 1-0 önde başlamış olacak. Devlet destekleri toplamda 39 bin TL olacak. Bunun 12 bin TL’si çeyiz için ödenecekken 27 bin TL’si ise konut için ödenecek. Çeyiz ödemelerievlenmeden önce vatandaşlara verilecekken konut ödemesi ise evlendikten sonra vatandaşlara verilmiş olacak.

Devlet Ödüllendirme Yoluna Gidiyor

Konut ödemesinde ilk kez ev alacak olan vatandaşlar da başvurabilecek. Devlet bunun önünü kesmezken başka bir açıklama daha geldi. Çiftlerin ayrı ayrı bu ödemeye başvurmasıiçin devlet bir sebep ortaya koymamış. Bundan dolayı karı koca ayrı ayrı bu ödemeye başvuru da bulunabilecek. Bu sayede bir çiftin toplamda 78 bin TL ödeme alması mümkün olacak. Destek ödemeleri için devlet ayrıca bir kampanya daha başlattı. Buna göre vatandaşlar bankalarda ilgili konu için yatırım yapmaya başlamışsa devlet bunu ödüllendirecek. En az 36 ay boyunca yatırım yapan vatandaşlar devletten katkı payı alacak. Bu katkı payları 60 ay ve yuları için daha fazla olacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla vatandaşa ulaştırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP