Yeni Evlenen Çiftlere Devlet Desteği Eviniz ve Eşyanız Hazır

Yeni Evlenen Çiftlere Devlet Desteği Eviniz ve Eşyanız Hazır

Artan ürün fiyatları ve pandemi dolayısıyla evlenmek hayli zorlaştı. Bunun farkında olan devlet 43 bin TL ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Yeni Evlenen Çiftlere Devlet Desteği Eviniz ve Eşyanız Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evlenmek isteyen çiftler borç yükünün altında ezilmemek için evlenme tarihlerini öteledikçe öteliyor. Bu da tarafları hem üzüyor hem umutsuzluğa sürüklüyor. Daha önceden çalışıp biriktirme seçeneği varken iler daha rahat ilerliyordu. Ancak pandeminin gelmesi birçok kişiyi etkilediği gibi evlenecek çiftleri de etkiledi. Devlet 27 yaşından önce evlenecek tüm çiftler için 43 bin TL ödeme yapmaya karar verdi. İki basamaklı olacak ödeme için harekete geçen devlet 12 bin TL’yi çeyiz ödemesi olarak verecekken geriye kalan 31 bin TL’yi ev almak isteyen vatandaşlara vermiş olacak. Ev alacak olan vatandaşlar daha önceden ev alma girişiminde bulunmamış ise devletin ödemesinden yararlanabilecek.

Ayrı Ayrı Başvuru Yapılabilir

Ödemeler konusunda yapılan bir diğer açıklama ise bankalara ilişkin odu. Buna göre daha önceden bankalarda çeyiz ya da konut almak için birikim hesabını açıp birikim yapan vatandaşlara devlet destek vermeye karar verdi. Birikimlerin üzerine belli yüzdelerde destek koyacak olan devlet vatandaşları bu konuda bilgilendirecek. Bilgilendirme duyurusunun içinde hangi bankada birilim yapılması gerektiği de açıklanmış olacak. İlgili bankalarda 36 aydan beri birikim yapan vatandaşlar devlet desteğinden yararlanmış olacak. 36 ila 49 ay arası 49 ila 59 ay arası ve 60 ay üzeri birikim yapan vatandaşlar 3 kategoriye bölünerek belli yüzdelikleri kazanmış olacak. Evlendikten sonra da ev destek ödemesi alacak olan vatandaşlar karı koca ayrı ayrı başvuru yapma hakkına da sahip.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP