DOLAR

32,3277

0.23%
EURO

35,1188

-0.05%
ALTIN(gr)

2.301,70

1,08%
BİST 100

%
Yeni Normale Hazırlık İçin Karar Verildi Esnafa Dev Ödeme

Yeni Normale Hazırlık İçin Karar Verildi Esnafa Dev Ödeme

Pandemi süreci devam ederken devlet yeniden normalleşme için çalışmalara devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre özellikle esnafa ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Yeni Normale Hazırlık İçin Karar Verildi Esnafa Dev Ödeme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre esnaf için dev destek paketinin çalışmaları bitti. Başvurusunu yapan esnaflara ödeme yapacak olan devlet belli şartların yerine getirilmesini istiyor. Bu şartlara uygun olan esnafların tümüne 1103 TL ödenecek. Hesap bilgileri başvuru esansında esnaflardan alınacak. Özellikle esnafları kapsayan bir ödeme olacağından devlet kişinin esnaflığını belgelemesini isteyecek. 159 bine yakın iş verenin ödeme için başvuru yapacağı tahmin ediliyor. Bu sayı pandeminin ilerleyen dönenmelerinde daha da artabilir. Açıklamalara göre devlet tüm senaryolara hazırlıklı olduğundan vatandaşın panik yapmamasını istiyor. Destek başvuruları online şekilde yapılacak. SGK işbirliği ile yapılacak ödemede tüm sorumluluk SGK’ya ait olacak.

Milyonlarca Çalışan Bu Anı Bekliyor

Online şekilde başvuru yapamayan vatandaşlar SGK’ya giderek yüz yüze başvuruda da bulunabilir. Ancak genel talep online başvurunun yapılması şeklinde. Esnaf için ayrılan ödeneğin 950 milyon TL olduğu açıklanan veriler arasında. 1.2 milyon çalışanın yararlanacağı ödeme sayesinde birçok esnaf kepenk kapatmaktan vazgeçecek. Hem iş yerini hem iş vereni hem de işçiyi düşünen devlet bu üçlüyü geliştirme ve normalleşe sürecine adapte etmenin peşinde. Devlet ekonomisi açısından da önemli olan iş yerlerinin faal şekilde çalışması devletin ekonomi planları arasında. Bundan dolayı belirtilen şartlara uyan tüm esnafın normalleşme için ödenecek destek paketine başvurması bekleniyor. Başvuru yapıldıktan sonra en fazla 1 ay içinde dönüş sağlanacağı da belirtildi. Bu sayede esnaf boşuna beklememiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP