DOLAR

32,3900

0.2%
EURO

35,0911

-0.04%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Yeni Ödemeler Zamlandı Tutarı Duyan Sevinçten Havaya Uçtu
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Ödemeler Zamlandı Tutarı Duyan Sevinçten Havaya Uçtu

Yeni Ödemeler Zamlandı Tutarı Duyan Sevinçten Havaya Uçtu

Uzun süredir zamlı ödeme alamayan yaşlılar ve engelliler için yeni bir açıklama yapıldı. Herkesin ağzı kulaklarında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Yeni Ödemeler Zamlandı Tutarı Duyan Sevinçten Havaya Uçtu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, sosyal devlet olmanın tüm gereklerini yerine getiriyor. Yapılan açıklamaya göre yeni ödemeler zamlı yapılacak. Bu bağlamda çalışmalarını devam ettiren devlet yeni sezona bomba gibi girecek. Olası bir durumda işlemleri yetiştiremeyen devlet diğer aylara mevcut zamları yansıtacak. Daha önceden 650 TL ödeme evren devlet yeni ödemelerin tutarını da açıkladı. Buna göre 711 TL ödeme yapılması planlanıyor. Pandemi dolayısıyla hem engelliler hem yaşlılar iş bulma konusunda oldukça zorluk yaşıyor. Devletten alınan maaşların yetmediği yönünde ise yoğun bir şikayet vardı. Alım gücünün yükselmesi ve enflasyon değerlerinin varlığı bu tezi oldukça kuvvetlendiriyor. Yapılan bu şikâyetler yerine ulaştı ve memurlar için yapılan zam olanları yaşlı, engelli maaşlarına yansıtıldı.

Yaş Sınırı Herkese Konmadı

Devletten maaş almak hem zor hem kolay. Zorluk kısmı yaşılar için bulunuyor. Buna göre yaşlıların 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca hiçbir sosyal güvenlik kurumuyla ilişiğinde olmaması gerekiyor. Evde aynı anda iki kişi yaşlılık maaşı alabilecek. Yaşlı çiftlerin en çok merak ettiği konu bu konuyken yetkililer bu konu hakkında açıklamada bulundu. Başvuru formlarının ayrı iki kişi için doldurulması halinde karı koca çiftler ödeme alabilecek. Buna ek olarak başvuru formlarının zaruri olmadıkça kişilerin kendilerinin doldurması gerekiyor. Vekâleten işlem kabul edilmeyecek. Engelli bireyler içinse yaş sınırı bulunmuyor 18 yaşından küçükler dahi ödeme alabilecek. Ancak engel durumu %40 ve üzeri olmak zorunda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP