DOLAR

32,5462

-0.01%
EURO

34,8314

-0.11%
ALTIN(gr)

2.426,57

-0,13%
BİST 100

%
Yeni Zam: Beyaz Et fiyatı 9 liradan 13 liraya yükseldi!

Yeni Zam: Beyaz Et fiyatı 9 liradan 13 liraya yükseldi!

Türkiye ekonomisinde dolar kuru ve faizler arttıkça gıda enflasyonu büyük oranda artıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Yeni Zam: Beyaz Et fiyatı 9 liradan 13 liraya yükseldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet gıda enflasyonunu durduracak olduğunu ve bunun için yeni planları olduğunu açıklasa da zamları durdurabilecek bir önlem olmadığı birbiri ardına gelen zamların arkasından görülüyor.

Nisan ayı başı itibariyle beyaz et fiyatlarına zam geldi. Bir dönem öğretmenlerin alamaz hale geldiği beyaz et fiyatları tepki çekmiş ve beyaz et fiyatlarında indirime gidilmişti ancak tekrar fiyatların artması ile dar gelirli ailelerin aralıklarla tüketebildiği tavuk etide ‘lüks’ oldu.

Domatesi örnek gösterdi!

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Sait Koca, domates fiyatlarının 10 TL olduğu bir ülkede zam yapılması gerektiğini açıkladı ve maliyetlerinin arttığını açıkladı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Sait Koca, “Domatesin 10 lira olduğu bir ortamda tavuk etinin 12-13 lira olması çok da yüksek değil” açıklaması ise tepki çekti.

Vatandaşı aç bırakmak isteyen bir karar!

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Sedat Zincirkıran, “Zam kararı seçimden hemen sonraki bir-iki gün içinde yansıdı. Evet belli maliyet artışları olabilir. Zam oranı yüzde 20 ile 28 arasında değişiyor. Bu oranlar tek kelime ile korkunç. Yemek sanayicileri için olduğu kadar, nihai tüketici için de çok insafsız bir zam oldu” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP