DOLAR

32,5184

-0.09%
EURO

34,8191

-0.15%
ALTIN(gr)

2.429,14

-0,03%
BİST 100

%
Yetkililerden Beklenen Müjde Geldi Gıda Destekleri için Açıklama Yapıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Yetkililerden Beklenen Müjde Geldi Gıda Destekleri için Açıklama Yapıldı

Yetkililerden Beklenen Müjde Geldi Gıda Destekleri için Açıklama Yapıldı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar devletten destek ödemelerinin sıklaşmasını talep eder oldu. Beklenen hamle nihayet geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Yetkililerden Beklenen Müjde Geldi Gıda Destekleri için Açıklama Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destekleri pandemi süreciyle beraber hızlandırılarak vatandaşlara ulaştırmaya devam ediliyor. En çok gıda destekleri konusunda talep alan devlet Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber daha çok talep almaya başladı. Vatandaşların hem pandemiyle hem yoklukla mücadele etmesini istemeyen devlet vatandaşlar için çeşitli opsiyonlar hazırlamaya devam ediyor. Daha önceki dönemlerde vatandaşlara koli ile gıda desteği giderken şimdi farklı alternatiflerin izlenmesi söz konusu. Yapılan bu değişiklik ile beraber vatandaşlar kendi evlerine en uygun olan gıda maddesini almış olacak. Diğer ürünler ise israf edilmeden başka müşterileri beklemiş olacak. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların sosyal güvenlik kurumlarıyla bağlantısının olmaması buna ek olarak sosyal devlet kurumlarından destek almaması bekleniyor. Ayrıca emekli olan vatandaşların gıda desteği için başvur yapmasına gerek yok çünkü alınan emekli aylığı başvuruyu iptal edecek.

Nakdi Destek İçin Anlaşmaya Varıldı

İzlenecek ilk alternatif PTT aracılığıyla kişilere nakdi destek sağlanması olarak açıklandı. Nakdi destekler beraber kişiler marketlere giderek alışveriş yapabilir, hazırlan hazır gıda kolilerini temin edebilir. Bir diğer seçenek ise vatandaşları belli marketlere yönlendirmek. Devlet burada market zincirleriyle anlaşarak nakdi destek içere kartlar hazırlatmayı planlıyor. Kullanılacak olan kartlar marketeler yönelik olacak ve başka bir yerde maddi olarak değeri olmayacak. Sadece ilgili marketlerde harcanacak ve para üstü vs verilemeyecek. Bu iki seçeneği masaya yatıran devlet kısa zamanda bir karara varıp duyurusunu vatandaşlara yapmayı planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP