DOLAR

32,4859

0.22%
EURO

34,5747

0.21%
ALTIN(gr)

2.478,91

-0,16%
BİST 100

%
Yıl Sonuna Kadar Maaş Gibi Ödeme Ayık 1103 TL Olacak

Yıl Sonuna Kadar Maaş Gibi Ödeme Ayık 1103 TL Olacak

Normalleşme sürecinin dillendirilmesiyle beraber özellikle esnafı korku sardı. İş yerlerini kapatmaya az kalan esnafa ödeme yine devlet tarafından yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Yıl Sonuna Kadar Maaş Gibi Ödeme Ayık 1103 TL Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş yerleri ve çalışanlar odaklı yapılacak olan ödemelerde çalışmalar hız kazandı. Normalleşme süreci bitene kadar gerçekleşecek olan ödemelerin seyrini pandemi belirleyecek. Ancak her şey hızlı şekilde eskiye denerse devlet bunun için de önlemler alacak. Salgın neticesinde vatandaşlar evlerine kapandı ve iş yerlerine kimse uğramaz oldu. Bu durum maddi olarak külfet oluşturmaya başladı. Bunun önüne geçmek isteyen devlet her ay maaş gibi ödeme yağacak. 1103 TL ödemelerin yanı sıra dönem dönem kira ve fatura destekleri de konuşuluyor olacak. 950 milyon TL ödenek ayıran devlet bu ödeneğin her an artırılabileceğini de söylüyor.

Ödenekte Artış Söz Konusu Olacak

Hesaplamalara göre 1.2 milyon kişiye ödeme yapılması planlanıyor. Şu an her şeyi ucu ucuna yetiştiren esnafa yapılacak ödeme sayesine birçok iş yeri kapanmaktan kurtulacak. Çalışanlara ödeme yapılması suretiyle de işten ayrılma seçeneği yok edilmeye çalışılıyor. Devlet ekonomisi açısından çok önemli olan esnaflar ve iş yerleri bu sayede ayakta tutulmaya çalışılıyor. Başvurular online şekilde yapılacak. Kurum üzerinden başvuru yapmaya gerek kalmadı. E SGK ile yapılacak başvuru neticesinde her vatandaş kendi takibini kendisi yapmış olacak. 159 bin iş verenin başvuru yapması beklenirken başvuru esnasında gereken belgeleri E Devletten almak gerekecek. Zaman kaybının önüne geçilmesi açısından başvurusunu yapan her vatandaş hızlıca değerlendirilmiş olacak. Ödemeler anında belirtilen IBAN numarasına yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP