DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9761

-0.3%
ALTIN(gr)

2.323,88

0,20%
BİST 100

%
Yılbaşıyla Birlikte Emeklilerin Bayram İkramiyesindeki Artış Ne Oldu?
  • Finans 365
  • Finans
  • Yılbaşıyla Birlikte Emeklilerin Bayram İkramiyesindeki Artış Ne Oldu?

Yılbaşıyla Birlikte Emeklilerin Bayram İkramiyesindeki Artış Ne Oldu?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte emekliler zammın gelmesini bekler oldu. Maaşlarına gelen zam ile birlikte bayram ikramiyelerine de zam geleceği haberi geldi. bu haber birçok emekliye müjde oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Yılbaşıyla Birlikte Emeklilerin Bayram İkramiyesindeki Artış Ne Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ocak ayında gelen zamla maaş almakta olan BAĞ-KUR ve SGK emeklileri devlet tarafından bayram ikramiyelerine de zam olacağı haberiyle mutlu oldular.

Türkiye de binlerce emekli yaşıyor. Emeklilik maaşları da harcamalarına göre miktarı az geliyor. Ancak bayram ikramiyesine zam olacağı emeklilere ilaç gibi geldi. Bilindiği üzere her sene ikramiyeler iki kere, emekli olan kişilerin emekli hesaplarına yatırılıyor. Üç aylara girmiş bulunduğumuz zamanda ikramiyeye de zammın olup olmayacağı merak konusuydu. İşte emekli ikramiyelerine gelen zammın müjdeli haberi…

Emekli İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Her sene devlet tarafından emekli vatandaşlara iki sefer ikramiye yatırılıyor. Kurban ve Ramazan bayramları öncesinde emekliler her iki bayram öncesinde 1000 lira ikramiye alıyorlar. Toplamda bir sene de 2000 lira ikramiye almış oluyorlar. Pek çok emekli bu senede ikramiyenin ne kadar olacağını merakla bekliyor.

Emekliler zamlı maaşlarının yanında ek gelir alacaklar. 2020 senesinde pandemi sürecinden dolayı bu ikramiyeler emeklilere erken verildi. Birçok emekli yine erken verilip verilmeyeceğini sorguluyor.

Ramazan bayramı bu sene 13 ile 15 Mayıs tarihleri arasında bulunuyor. Eğer pandemi süreci devam ederse yine erken verilme durumu söz konusu olabilir. Bu da 10 ile 12 Mayıs tarihleri arasında olabilmektedir.

20 ile 23 Mayıs tarihleri arasına denk gelmekte olan Kurban bayramında ise tarihler 12 ile 19 Temmuz tarihleri arasında olacağı söz konusudur. Ayrıca yatırılan ikramiye tutarı da 2500 TL olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP