DOLAR

32,3131

0.19%
EURO

35,0821

-0.16%
ALTIN(gr)

2.277,91

0,03%
BİST 100

%
Yurt Dışı Piyasalarda Son Durum

Yurt Dışı Piyasalarda Son Durum

Yurt dışı piyasalarda göstergeler ne diyor? ABD 10 yıllık tahvil faizleri hangi seviyelerde? İşte son gelişmeler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Yurt Dışı Piyasalarda Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haftanın ilk işlem günü ABD’de endeksler çok az değişiklik gösterdi. Enerji ve finans sektöründe meydana gelen artışlar teknoloji ve sağlık sektöründe meydana gelen kayıpları bir miktar dengeledi.

– S&P500 endeksi yüzde 0,01 eksi ile günü yatay bölgede bitirirken, Nasdaq endeksinde kayıplar yüzde 0,2 seviyesine ulaştı. Dow Jones endüstri endeksi ise yüzde 0,1 artışla günü pozitif bölgede tamamladı.

– ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin dün yapmış olduğu açıklamasında Çin’le müzakerelerde ilerleme kaydedildiğine dikkat çekmesi sonrasında piyasalardaki riskj iştahı artış gösterdi. Ayrıca Mnuchin, Çin ile fikri mülkiyet konusunda birtakım anlaşmalara vardıklarını dile getirdi.

– Ayrıca ABD’de açıklanan makroekonomik veriler ABD tüketicisinin ticaret gerginliği karşısında dirençli olduğunu ve ticaret belirsizliğinin gelecek ay gerçekleşecek olan görüşmelerle sonuçlanabileceğine ilişkin beklentiyi güçlendirdi.

– ABD 10 yıllık tahvil faizleri yedi baz puan artarak yüzde 1,62 seviyesine yükseldi.

– Dolar endeksi ise 98,32 ile bir miktar yukarı yönlü ivmelenme hareketi içerisinde yer alıyor.

– S&P500 endeksi içerisinde finans sektörü yüzde 1,5 oranında değer kazanırken, enerji sektöründe kazançlar yüzde 1,9 seviyesine ulaştı.

– Sağlık sektörü ise yüzde 0,9 eksi ile günün en çok değer kaybeden sektörü olarak yer aldı.

– Bilgi teknolojisi sektörü yüzde 0,7 oranında değer kaybederken, kamu hizmetleri sektöründe kayıplar yüzde 0,6 seviyesine ulaştı.

Suudi Arabistan’ın yeni petrol bakanı petrol fiyatları için elverişli politikayı öne çıkarabileceğine inandığını açıklaması enerji sektöründeki olumlu performansı arttırdı. Ayrıca enerji sektörü üzerinde pek çok enerji şirketinin yatırımcılarına sağladığı göreceli olarak daha yüksek temettü getirilerini paylaması etkili oldu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP