Ziraat Bankası faizleri düşürecek mi?

Ziraat Bankası faizleri düşürecek mi?

Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde tüm faizleri büyük oranda yeniden yükseltti. Ziraat Bankası faizlerinin yükselmesi ne anlama geliyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Ziraat Bankası faizleri düşürecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Bankası, Türkiye’nin en köklü bankalarından birisi olarak faizleri tekrar yükseltmişti. Birkaç gün önce faizlerin yeniden yükselmesi ile birlikte Ziraat Bankası’ndan kredi çekecek olan tüketiciler artık kredi çekememeye başladı.

Bunun nedeni ise kredi faizlerinin tekrar yükseltilmesi ile beraber bankaya gereksiz olarak ödendiği herkesin malumu olan, dünyada birçok ülkede çok düşük faiz oranlarına sahip olan kredi faizleri sorumlu.

Kredi faizlerinin %1.53 seviyesinden %1.75 seviyesine yükselmesi aylık ödenecek miktarın yükselmesine neden oldu, bu ise çekilebilecek kredi tutarında büyük bir düşüşe sebep oldu ve tüketiciler kredi çekerken daha büyük zorluklarla karşı karşoıya kaldı.

Özel bankaların dışında Ziraat Bankası zaten gelirin %70’ine kadar kredi veren ve daha fazla kredi vermeyen bir banka olduğu için kredi çekmek diğer bankalara göre daha zor. İstediğiniz kadar limiti vermeyen bankanın kredi konusunda diğer bankalara göre daha büyük kısıtlamaları bulunuyor.

Ziraat Bankası faizleri düşürecek mi? Seçim öncesinde bir takım açıklamalar sonrasında faizler düşmüştü ancak gelecek aylarda Ziraat Bankası tarafından faizlerin %2’Yi geçmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP