Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Düşük faizli konut kredisi vermesi nedeni ile tercih edilen Ziraat Bankası konut kredisi desteği ile müşterilerinin daha iyi koşullar altında yeni evlerini satın almalarını sağlıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Bankası Kolay Kredi Verir Mi?

Ne yazık ki Ziraat Bankası kamu kredisi olduğu için kredi onayı verirken özel bankalara oranla daha seçici davranmaktadır. Bu nedenle Ziraat Bankası konut kredisi başvurusu öncesinde mutlaka kredi başvuru formu doldurmak isteyen kişilerin kredi notu sorgulaması yaparak kredi kullanmaya uygun olup olmadıklarını öğrenmeleri gerekir.

Düşük kredi notu ortalaması olan kişilerin Ziraat Bankası konut kredisi onayı almaları son derece zordur. Kredi notu 1400 puan ve altında olan kişilerin öncelikle kredi notu yükseltme teknikleri uygulayarak notlarını yükseltmeye çalışmaları önerilir. Çünkü kredi başvurusu red kararı ile sonuçlanan kişilerin kredi sicili olumsuz etkilenmekte ve not ortalaması biraz daha düşmektedir.

Ziraat Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası konut kredisi başvurusu için Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kredi başvuru formu doldurulması yeterli olacaktır. Bu başvuru esnasında banka sizden gerekli belgeleri isteyecek ve başvurunuzu değerlendirmeye alacaktır.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvuru Evrakları Nelerdir?

  • Banka şubesinde size verilecek olan konut kredisi başvuru formu,
  • Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişiye ait olan kimlik belgesi,
  • Kişinin çalışma durumuna göre tedarik edeceği aylık gelir belgesi,
  • Serbest meslek mensubu olan kişiler için odalarından alacakları üyelik belgesinin fotoğrafı,
  • Konut kredisi çekerek alınmak istenen konutun tapusu.

Bu belgeler bankaya teslim edilir ve banka konut kredisi ekspetiz ücreti tahsil ederek değerleme işlemini yapar. Konut krediye uygun bulunur ve konut kredisi çekmek isteyen kişinin kredi notu ve maaşı yeterli ise 3-5 iş günü içerisinde kredi kullandırılarak konut alınır. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP