DOLAR

32,5807

0.01%
EURO

34,8656

-0.07%
ALTIN(gr)

2.430,35

0,02%
BİST 100

%
Ziraat Bankasından Bütün Müşterilerine Uyarı Geldi! Her Müşterisinin Başvuru Yapması Gerek!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Ziraat Bankasından Bütün Müşterilerine Uyarı Geldi! Her Müşterisinin Başvuru Yapması Gerek!

Ziraat Bankasından Bütün Müşterilerine Uyarı Geldi! Her Müşterisinin Başvuru Yapması Gerek!

Devlet bankalarından biri olan Ziraat bankası açıklamalarından sonra müşterilerine uyarı da bulundu. Bu uyarılar ise müşterileri tarafından takip edilmesi gereken bir gelişmeye yol açtı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Ziraat Bankasından Bütün Müşterilerine Uyarı Geldi! Her Müşterisinin Başvuru Yapması Gerek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternet sitesinde yapmış olduğu duyuruya göre bazı hesaplar zaman aşımına uğrayacağı bilgisini verdi. Detayları ise açıkladı…

Ziraat bankası tarafından yapılan resmî açıklamalara göre 2021 yılında bazı müşterilerinin hesaplarının kullanılmaması sonucunda zaman aşımına uğrayacağını bildirdi. Zaman aşımının ortadan kalkması için ise başvuru tarihlerinin 15 Haziran 2021 tarihi olduğunu bildirdi. Başvuru da bulunmayan müşterilerinin hesaplarındaki paraların ise yasalar gereğinde Tasarruf Mevduatlı Sigorta Fonuna aktarılacağı bilgisini verdi.

Resmî Açıklama Geldi…

Ziraat bankasından gelen resmî açıklamaya göre kişilerin hesaplarında herhangi bir işlem olmaması durumunda 15 Haziran 2021 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini bildirdi. Zaman aşımı sonrasında başvuru yapmayacak olan kişilerin hesaplarındaki paralar ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na geçirileceğinin duyurusunu yaptı.

10 sene ve üzerinde hesapları bulunan ve bu hesaplarda herhangi bir işlem yapılmaması durumunda zaman aşımı uygulanabilecek. Bu zaman aşımı sonrasında ise yasal olarak hesaplarda bulunan her şeye el konulabilecektir. Bu zaman aşımından zararlı çıkmamak isteyen kişilerin ise belirtilen süre içerisinde başvurularının yapması gerekmektedir.

Yasalar gereği zaman aşımına uğrayan kişilerin hesapları resmi Ziraat Bankası hesabından yayınlanması gerekmektedir. Yayınlandıktan sonraki tarihte ise 4 ay boyunca bilgilerin açık bir şekilde kalması gerekmektedir. Hesap aşımına uğrayıp uğramadığını görmek için ise resmi sitelerin takip edilmesi gerekmektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda ise zaman aşımı için başvuruların yapılması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP