Yeni Maddi Yardımlar Başladı! Kaymakamlıklar Üzerinden 501-901 TL Arasında Ailelere Maddi Yardım

Yeni Maddi Yardımlar Başladı! Kaymakamlıklar Üzerinden 501-901 TL Arasında Ailelere Maddi Yardım

İhtiyaç sahibi her aileye devlet yardım eli uzatmaya devam ediyor. Yeni devlet yardımları ekonomik anlamda vatandaşı rahatlatmak adına açıklandı. Kaymakamlıklar üzerinden birçok yardım talebinde bulunulabildiği gibi bu yardımlar içinde kaymakamlıklar devrede olacak. 501 - 901 TL arası maddi yardımla ilgili detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Yeni Maddi Yardımlar Başladı! Kaymakamlıklar Üzerinden 501-901 TL Arasında Ailelere Maddi Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl için bir devlet yardımı daha belirlendi. Her aileye 501 ila 901 TL arasında kaymakamlıklar aracılığı ile yardım yapılacak. Bu yardımdan faydalanmak için nasıl başvurmanız gerektiğini sizin için araştırdık. Detaylar haberimizde.

Başvurular Başladı!

Her aileye devlet tarafında 501 lira ile 901 lira arasında yapılacak olan yardım başvuruları başladı. Yardımdan faydalanacak vatandaşlar için şöyle:

Eğer çocuklu bir aileyseniz ilkokul, ortaokul, lise ya da üniversitede okuyan çocuğunuz varsa, yeni evlenmişseniz, evde hastanız varsa sosyal devlet anlayışı çerçevesinde devlet yeni bir yardım başlatıyor. Maddi durumu iyi olmayan çocuklarını okutmakta ve geçinmekte güçlük çeken ailelere devlet destek sağlıyor. Bu ailelere ek olarak anaokuluna giden çocuğu olanlar da eklendi. Başvurular her şehir için geçerli. Karar yürürlüğe girdi ve başvurular başladı.

Yardım miktarı Neye Göre Belirleniyor?

Çocuk yardımı için belirlenen yardım miktarı şöyle:

– Okul öncesi çocuklar için 500 TL

– İlköğretimde okuyan çocuklar için 750 TL

– Ortaöğretimdeki öğrenciler için 800TL

– Üniversite öğrencileri için ise 900TL

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl müdürlüklerinden başvuru formu alarak, formu doldurduktan sonra talep edilen belgelerle birlikte Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma bürosundan başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda yardım için kolay başvuru ekranı da açıldı. Yardımı almaya hak kazandıktan sonra ödemeleri düzenli olarak her ay alabileceksiniz.

Çocuğu olmayan ailelere yardım yapılacak mı?

Çocuğu olmayan yardıma muhtaç alileler de yardımdan faydalanabilecek. Yasa sonrasında sosyal güvencesi olmayan yardıma muhtaç ailelere 501 TL ile 901 TL arasında yardım yapılacak. Bu yardımdan faydalanmak için fakirlik başvurusunda bulunulması gerekiyor. Kaymakamlıklardan yapılacak olan yardımlar Nisan ayından itibaren telefon ile yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP