DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Kasım Ayında Dolar Patlama Yapabilir (Aman Dikkat!)

Kasım Ayında Dolar Patlama Yapabilir (Aman Dikkat!)

Dolar da yükseliş devam edecek mi? Kasım ayında dolar ne olur? Dolar da patlama mı bekleniyor? Doları hangi sebepler yükseltir? Tüm bu soruların cevaplarını ekonomistlerin görüşlerinden derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Kasım Ayında Dolar Patlama Yapabilir (Aman Dikkat!)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasım ayının gelmesi ile birlikte dolar kurunda hareketliliğin artacağı belirtiliyor. Özellikle ekonomik takvim çok yoğun. Açıklanacak onlarca veri var. Açıklanacak olan bu veriler ve siyasi söylemler doğrultusunda dolar kendisine bir yön bulacaktır.

Uzmanlar Dolar İçin Ne Söylüyor?

ABD Başkanı Trump ile Çin arasındaki ticaret savaşları ABD ekonomisine olumsuz etkide bulunursa faiz indirimine gidebileceklerini söyledi. Genel anlamda bir faiz indirimi olması zor gözüküyor ancak bir faiz indirimi olursa bu da 25 baz puan şeklinde olacaktır. 25 baz puan faiz indirimi dolar üzerinde çok büyük bir etki yapmaz ama 25 puandan fazla faiz indirimi yapılırsa dolar kurunda bir gevşeme yaşanabilir. Baz etkisinden dolayı enflasyonda büyük bir artış yaşanmayacaktır. Bu anlamda enflasyonun dolar üzerindeki etkisi sınırlı kalacaktır. ABD’ de düşürülen faiz oranlarından dolayı ABD’ deki para başka ülkelere kaçmaya başladı. Bu kaçışı durdurmak adına ABD’den yeni hamleler bekleniyor. Bu hamleler ile birlikte dolarda yukarı yönlü hızlı hareketlerin oluşabileceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Erken Seçim Tehlikesi

AK Parti’den ayrılan Ali Babacan’ın parti çalışmaları devam ediyor. Bu Ak Parti’den milletvekili ayrılıklarına neden olabilir. Azalan milletvekili sayısı ile hükümet düşebilir.

Ahmet Davutoğlu’nun ayrılma süreci ve parti kurma süreci var.

AK Parti içerisindeki iki önemli ismin ayrılması ve parti kurması, Ak Parti içerisinde bir bölünmeye neden olabilir. AK Parti gittikçe zayıflıyor. Çünkü ekonomi ile birlikte Ak Parti daha önce yapılan yerel seçimlerde ve son olarak iptal edilen İstanbul seçimlerinde büyük bir kan kaybetti.

Dolar da çok büyük bir patlama olması için ya erken seçim ya da siyasi gelişmeler ışığında yaşanabilecekler olabilir görünüyor. Bunun dışında dolar da çok büyük bir hareketlilik beklenmiyor. Türkiye’nin mikro ekonomik göstergelerinin yanı sıra global anlamda makro ekonomik veriler ve gelişmelerde yakından takip edilmeli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP