DOLAR

32,3150

0.19%
EURO

35,0277

-0.31%
ALTIN(gr)

2.280,41

0,14%
BİST 100

%
ABD ile Türkiye İlişkileri Karışıyor

ABD ile Türkiye İlişkileri Karışıyor

ABD ile Türkiye arasında ilişkilerde bir karışıklık yaşanırken, Papaz Brunson ile ilgili olarak kritik bir süreç yaşanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
ABD ile Türkiye İlişkileri Karışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papaz Brunson davası hakkında ABD Başkanı Donald Trump’ın sert uyarıları ve Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulanacak olduğunu açıklaması tepkilere sebep olmuştu.

Bir süre önce Papaz Brunson davası konusunda ABD Başkanı Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ”bir şeyler” yapması gerektiğini belirtmiş ve derhal harekete geçilmesini istemişti.

ABD Başkanı Trump’ın bu isteğinden hemen sonra Brunson ev hapsine çıkarılmış ve yargı sürecinin devam ettiği açıklanmıştı.

İlişkiler Karıştı

2 ülke arasındaki ilişkiler karışırken, ABD’nin Türkiye’ye ağır ve geniş ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlayacak olması vatandaşları endişelendirdi

Zaten ekonomik olarak sorunlar yaşanan Türkiye’de ABD’nin ekonomik yaptırım uygulaması durumunda ne olacağını merak eden vatandaşlar, 2 ülkenin diyalog sürecinde olmasını ve diyalog sürecinden asla vazgeçmemesi gerektiğini sosyal medyada paylaşmaya başlamıştı.

ABD yönetimi ise Türkiye’nin Papaz Brunson’ı serbest bırakıp ABD’ye geri gönderene kadar baskıları ve yaptırımları sürdürmeye devam edecek olduklarını, geri adım atılmasının mümkün olmadığını belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP