DOLAR

32,5531

0%
EURO

34,8810

0%
ALTIN(gr)

2.434,86

0,21%
BİST 100

%
Asgari Ücret İçin Kim Ne Diyor? Hükumet, İşveren ve Sendika Teklifleri Neler?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücret İçin Kim Ne Diyor? Hükumet, İşveren ve Sendika Teklifleri Neler?

Asgari Ücret İçin Kim Ne Diyor? Hükumet, İşveren ve Sendika Teklifleri Neler?

2020 yılında asgari ücrete yapılacak olan zam miktarı milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken masadaki zam oranları da belli olmaya devam ediyor. İşveren temsilcilerinin önerileri ile işçi temsilcilerinin talepleri haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:55
Asgari Ücret İçin Kim Ne Diyor? Hükumet, İşveren ve Sendika Teklifleri Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 milyon vatandaşın gözü kulağı görüşmeleri başlayacak olan asgari ücret zammı konusunda. 2020 yılının Ocak ayından itibaren maaşlarda yaşanacak olan zam miktarının belli olacağı görüşmeler sonunda bir yıllık zam miktarı belli olacak.

Bu kapsamda işçi temsilcilerinin talepleri ile iş veren temsilcilerinin önerileri belli olmaya başladı. İşte asgari ücret tespit komisyonunda masasında yer alan tüm teklifler.

2020 ASGARİ ÜCRETİ İÇİN TÜM TEKLİFLER

2020 asgari ücreti için gerçekleştirilen görüşmelerde işçi temsilcisi olan Türk İş talep ettiği zam miktarını 2250 bin TL artı refah payı olarak açıklayacağı söyleniyor. Bu açıklamaya ek olarak Türk İş Başkanı Ergün Atalay açıklamalarında enflasyon rakamının altında hiçbir öneriyi kabul etmeyecekleri yine söylenenler arasında.

İşveren temsilcilerinden ise işçileri üzecek bir öneri geldi. İşveren kesimi ise gerçekleşen yerine hedef enflasyonun esas alınmasını ve asgari ücrete kamunun desteğinin artırılarak devam etmesini istiyor. Yeni Ekonomi Programı’nda 2020 yılı hedef enflasyon yüzde 8,50 olarak belirtiliyor. Bu oranda bir zam öneren işveren temsilcilerinin talebi kabul edilirse asgari ücret 2200 TL civarı olacak.

class=”p-3 d-block font-weight-bold” href=”https://www.finans365.com/asgari-ucret-belli-olmaya-basladi-surpriz-rakam-3-bin-tl-mi-oluyor/14093/”>Asgari Ücret Belli Olmaya Başladı! Sürpriz Rakam 3 Bin TL mi oluyor?

Hükümetten Asgari Ücret Açıklaması

3 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan ilk asgari ücret görüşmelerinde hükümet tarafından zam oranına dair önemli bir açıklama gelmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan asgari ücret açıklamasında, “İşçi ve işverenin haklarını gözeterek, sorunları çözüme kavuşturan taraf olacağız. Herkesi memnun edecek orta yolu bulacağız.

ÖNE ÇIKAN RAKAM

Asgari ücret görüşmelerinin öncesinde öne çıkan rakam ise 2 bin 250 TL olmuştu. Çok sayıda işçi sendikası tarafından az bulunan bu rakam işveren temsilcileri tarafından da fazla bulunuyor.

Asgari Ücret gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP