DOLAR

32,3338

0.24%
EURO

34,9837

-0.45%
ALTIN(gr)

2.307,65

1,33%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Marketlere Fiyat Uyarısı! Hazırlıklarımız Var Uygulayacağız
  • Finans 365
  • Finans
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Marketlere Fiyat Uyarısı! Hazırlıklarımız Var Uygulayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Marketlere Fiyat Uyarısı! Hazırlıklarımız Var Uygulayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu bir açıklama ile market fiyatlarında yaşanan fiyat pahalılığına uyarılarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Marketlere Fiyat Uyarısı! Hazırlıklarımız Var Uygulayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye dair yapmış olduğu açıklamasında, vatandaşların oldukça sıkıntı yaşadıkları fiyat pahalılığı konularına dair açıklamalar yaptı. Cumhurbakanı Erdoğan açıklamalarında hükümetin bu alanda atmış olduğu adımları hatırlatarak fırsatçılık yapanlara uyarılarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN FIRSATÇILARA UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetin KOBİ’lere sağladığı desteklerin farklı amaçlarla kullanıldığını duyduklarını ifade etti. Fırsatçılarında bu tür durumlardan yararlandığını ve fiyatları indirmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyeleri işaret etti. Belediyelerin bu konuda büyük sorumluluk taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair şu açıklamaları yaptı.

Bunun Adın Tefeciliktir

”Şu tür sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor. Bir KOBİ’ye uygun şartlarda finansman sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine, götürüp faize ve finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Döviz kuru ve enflasyon konusunda, fiyatları şişiren kimi ticaret erbabının aynı şekilde devam ettiğine inanıyoruz. Dolar düştü mü? Düştü. Borsa yükseldi mi? Bak 100 bini yakaladı. Şimdi marketlere bakıyoruz çarşıya pazara bakıyoruz. Maalesef marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunun uygulamasını yapacağız. Bunun adı fırsatçılıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP