Arsa Tapulu Daireye Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Arsa Tapulu Daireye Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)

Arsa Tapulu Daireye Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)

Arsa tapusu bulunan dairenize hangi bankalardan kredi alabileceğinizi ve bu kredinin şartlarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Arsa Tapulu Daireye Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapulu daire üzerine kredi alınabilecek bankalar mevcuttur. Arsa tapulu daire; yerleşmeye hazır evlerde iki çeşittir.

Birincisi arsa tapulu daire diğeri ise kat mülkiyetli olarak. Eğer yerleşime hazır olan evin, iskan belgesi alındı ise yani ruhsata uygun bir şekilde yapılan bir ev ise kat mülkiyetli olarak geçer. İskan belgesi yoksa evin tapusu, arsa tapulu olarak kalır. Ev sahibi olmak isteyen fakat elinde ev alabilecek kadar nakit bulunmayanlar, konut kredisinden yararlanabiliyorlardı. Arsa tapulu evin üzerine kredi almak için bir başka meskende ipotek altına alınabiliyor.

Arsa tapusundan yola çıkarak kredi veren bankaların sayısı oldukça azdır. İskan belgesi ve ruhsata uygun bir şekilde yapılmadığı için bankalar bu duruma yanaşmamaktadır. Fakat buna çözüm olarak başka meskeni ipotek altına alarak kredi verme imkanını sunmuşlardır. Şekerbank, arsa tapulu daireye kredi vermek yerine arsa kredisi sunmaya devam etmektedir. Arsa tapulu daire konusunda rekabet ortamı olmadığı için bu krediyi veren bankalar, fırsatlarını çok zorlamamışlardır. Müşterilerin dikkatini çekebilecek düzeyde kampanyalar yaparak zaten olmayan rekabeti en aza indirgemişlerdir.

Arsa Tapulu Daireye Kredi Çekmek İçin Belirli Şartlar:

  • Düzenli ve belirli bir gelire sahip olanlar,
  • Sicilinin temiz olması,
  • Gayrimenkulün yani arsanın ekspertiz incelemelerinde yapılan sonuçla, arsanın %75’i kadar nakit imkanı vardır.

Arsa Tapulu Daireyi Ev Kat Mülkiyetine Çevirme İşlemi:

Arsa tapulu daireyi ev kat mülkiyetine çevirme masrafı 2018 yılı itibari ile artmıştır. Arsa tapulu daireye kredi veren bankaların sayısı oldukça azdır. Bu durumdan dolayı arsa tapulu daireye sahip olan bireyler, arsa tapusu ev kat mülkiyetine çevirmek isteyebilir. Bu durum kanun ve yasalar gereğince şartlar uyum sağladığı takdirde mümkündür. Eksik olan inşaat çalışmalarının tamamlanması arz edilebilir. Tapu değişikliği yaparken masraflar ortaya çıkmakla beraber, sorunlarda çıkabilir. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra kontrol altına alınır.

Arsa Tapulu Daireye Kredi Veren Bankalar:

  1. Finansbank: Müşterilerin istekleri ve değerleri doğrultusunda, müşteri ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak için çaba gösteren Finansbank, çoğu bankanın kabul etmediği arsa tapulu daireye kredi verme işlemini kabul etmektedir. Fakat bu süreci olduğundan daha yavaş ilerletmekte ve üstünde titizlikle araştırma ve çalışmalar yapmaktadır. Şart olarak eklediği, başka bir meskeni ipotek altına almaktır. İpotek altına aldığı mesken, incelenir. Satışa uygun olup olmadığı ve bölgesinde araştırma yapılır.
  2. Denizbank: Finansbank ile aynı işlemleri yapan Denizbankda, işlemlerini yavaş bir şekilde ilerletir. Araştırmalarını normal kredi kapsamında yaptığı gibi değil daha derin yapar. İpotek altına bir mesken alma şartı vardır. Bu mesken içinde ayriyeten araştırma yapılır. Bölgesinde, satışa sunulup sunulmayacağı konusunda araştırma yapılıktan sonra kredi miktarını kendi belirler. Arsa tapulu dairenin %50’sine denk gelen bir kredi miktarı verir.

Arsa tapulu daireye kredi veren banka sayısı oldukça azdır. Seçim olanağı düşük olan bu kredide, genelde bankalar arsa kredisi imkanını önlerine sunar; veyahut arsa tapulu kredinin ev kat mülkiyeti kredisine çevrilmesini talep ederler. Bu talep doğrultusunda müşterilerini belirli işlemleri yapmak için gerekli yerlere, gerekli evraklar ile yönlendirirler. Ziraat bankası, Şekerbank, Vakıfbank arsa kredisi olanağını sunar. Tapunun arsa tapusu olması sebebiyle bu kredinin daha kolay alınabileceğini ve karşılıklı güven oluşturulması açısından daha kısa süreceğini belirtilir. Ev kat mülkiyetine geçen arsa tapulu daire için, masraflar her yıl değişmektedir. 2018 yılı itibari ile bu masraflar artış göstermiştir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP