DOLAR

32,5210

0.22%
EURO

34,8792

0.41%
ALTIN(gr)

2.484,97

0,93%
BİST 100

%
4D’li KHK Kadrolu Taşeron İşçilerin 2020 Haziran Ayı Aylık Maaşı Ne Kadar Olacak? Bakan Açıkladı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4D’li KHK Kadrolu Taşeron İşçilerin 2020 Haziran Ayı Aylık Maaşı Ne Kadar Olacak? Bakan Açıkladı!

4D’li KHK Kadrolu Taşeron İşçilerin 2020 Haziran Ayı Aylık Maaşı Ne Kadar Olacak? Bakan Açıkladı!

Taşeron işçilerin maaşları hakkındaki belirsizlikler sürüyor. Belediyeler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na taşeron işçilerin maaşlarının ne olacağını sordular. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı soran belediyelere iki farklı görüş verdi. İşte 2020 yılı 4D’li taşeron işçilerin maaş zammı için masada olan tüm rakamlar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
4D’li KHK Kadrolu Taşeron İşçilerin 2020 Haziran Ayı Aylık Maaşı Ne Kadar Olacak? Bakan Açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşeron işçilerin maaşları hakkındaki belirsizlikler sürüyor. Belediyeler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na taşeron işçilerin maaşlarının ne olacağını sordular. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı soran belediyelere iki farklı görüş verdi. İşte 2020 yılı 4D’li taşeron işçilerin maaş zammı için masada olan tüm rakamlar…

Kadroya alınan taşeron işçiler için ilk olarak 1 Ocak 2018 tarihinde çıplak ücretlerin esas alınacağı ve asgari ücretle bir alakasının olmayacağı açıklandı. Sonraki açıklamada ücretlerin, işçilerin kadroya geçirilirken yapılan sözleşmeye göre belirleneceği söylendi.

Ancak taşeron işçilerin zam konusu hep sorun oldu. Ocak ayında tüm kesimler zam alırken kadroya geçen taşeron işçiler hakkında durum net değildi.

Yüksek hakem kurulunun kararına göre kamudaki 4D’li kadrolu işçiler Ekim 2020’de, yerel yönetimlerdeki taşeron işçiler Haziran 2020’de 6 ayda bir olmak üzere %4 oranında zam yapılacaktı. Yapılan toplu sözleşmede şu madde vardı: “696 sayılı KHK kapsamında daimi işçi kadrosuna geçirilen alt işveren işçilerle ilgili çalışmalar 2020 yılından itibaren yapılacaktır.”

Toplu sözleşmeye göre maaşlarına %4 zam yapılan taşeron işçilerden maaşları asgari ücretin altında olan işçiler için asgari ücretin altında maaş alan işçilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine getirileceği kararı alındı.

Enflasyona göre zam yapılacak

TİS görüşmelerinde konuşulan konulara göre 4D’li işçilerin gelecek yıllardaki zamları beklenen enflasyona göre yapılacak. Bu durumda belediye işçileri ile 4D’li işçilerin maaşları 2021 yılında beklenen %12,10’luk enflasyona göre, 2023 yılında ise beklenen %11,39’luk TÜFE oranına göre yapılacak. Bu yıl ki TİS görüşmeleri korona virüs nedeniyle ertelenmişti. Normalleşme sürecine girildiği için ertelenen görüşmelerin Temmuz ayından önce yapılması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde yapılması beklenen TİS görüşmelerinin başlıkları şöyle:

– Maaş zam oranları

– İkramiye ve ek ödeme yani mali konularda iyileştirme

– Tayin hakkı

– Yüzdelik dilim ile ek zam

– Sosyal konularda düzenleme

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP