DOLAR

32,4782

-0.21%
EURO

34,9478

0.3%
ALTIN(gr)

2.435,63

0,53%
BİST 100

%
Bedelli Askerlik Kredileri Hazırlanıyor

Bedelli Askerlik Kredileri Hazırlanıyor

Bedelli askerlik ile ilgili bankaların kredileri hazırlama süreci devam ediyor. Bankaların arka planda görüşmeleri sürdürdüğü ve kredi faizleri konusunda görüştüğü ortaya çıktı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Bedelli Askerlik Kredileri Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların bedelli askerlik ile ilgili kredi verme hazırlık süreci devam ediyor.

1.3 milyon gencin faydalanabilecek olduğu ama bu kadar fazla kişinin faydalanmasının beklenmediği bedelli askerlik ile ilgili gelir durumu olmayan gençlerin mecburi olarak askere gidecek oldukları, gelir durumu olanların ise kredi imkanları sayesinde askere gitmeyebilecek oldukları biliniyor.

Durum bu olunca bankalarda uygun faizler ile vatandaşlar bankalardan kredi alabilecekler. Her banka tarafından bedelli askerlik için kredi verilmeyecek olsa bile büyük banakların tamamının bedelli askerlik için kredi verecek olduğu ve bedelli askerlik kredisini çalışan ve geliri olan vatandaşlar alabilecek.

Faiz Çok Düşük Olmayacak

Bedelli askerlik kredilerinde faiz oranları ise aşırı düşük olmayacak.

Mevcut kredi faizlerinden biraz daha düşük olması beklenen bedelli askerlik kredilerinin bankalara gelir kaynağı oluşturacağı hali ile yine olabildiğince en yüksek oranda vatandaşlara kredi verilecek olduğu göz önünde bulundurulmalı.

Kredi faiz oranlarının rekor kırdığı Türkiye’de faiz oranlarının aşırı düşük olacağını beklemek ise bu ortamda maalesef ki geçerli ve olma şansı yüzde 0’a yakın bir gerçeklik.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP