DOLAR

32,5817

0.08%
EURO

35,0244

0.43%
ALTIN(gr)

2.422,58

-0,01%
BİST 100

%
ABD ve Çin Arasında Kavga Artacak!

ABD ve Çin Arasında Kavga Artacak!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin'e 505 milyar dolarlık üründe vergi uygulayabilir. ABD yönetimince uygulanacak olan vergilerin 505 milyar dolar ve üzerinde olması 2 ülke ekonomisinde nelere sebep olacak ve Çin'in yanıtı nasıl olacak?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
ABD ve Çin Arasında Kavga Artacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin’e 505 milyar dolarlık üründe vergi uygulamak için harekete geçtiği iddia ediliyor.

Başkan Trump’ın bu konuda yaptığı açıklamalarda 500 milyar dolar civarına kadar vergi uygulayabilecek olduklarını açıklaması ve 5 milyar dolarlık bir kısmın ise kesin karar konusu olmadığını açıklaması kafa karışıklığına sebep olmuştu.

Çin Ticaret Bakanlığı, bu açıklamalardan sonra açıklama yapmamış sessizliğini korumuştu ancak Çin yönetimi ile ABD yönetimi arasında üst düzeyde görüşmeler devam ettirildiği için yönetim ekiplerinin bu konu üzerinde konuştuğu basına sızdırılmıştı.

ABD Kesin Kararlı

ABD yönetimi bu konuda vergi uygulamaya yönelik daha sert adımları tek bir hamlede atabilir.

505 milyar dolarlık ürüne vergi uygulanmasının açıklanması durumunda Çin yönetimi büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak iken Çin tarafından bu adıma karşı bir adım atılması veya bu kadar kapsamlı bir adım atılması ise mümkün değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP