DOLAR

32,3825

0.19%
EURO

35,0667

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,31

0,27%
BİST 100

%
ATM’de Sıkışan Paraya Ne Olur?

ATM’de Sıkışan Paraya Ne Olur?

ATM cihazında paranız sıkıştı ve bu parayı nasıl geri alacak olduğunuzu bilmiyorsanız yapmanız gereken basit ama biraz dikkatli hareket etmeniz gereken bir süreç sizi bekliyor demektir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
ATM’de Sıkışan Paraya Ne Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATM cihazında gerek mekanizma bozulmaları, gerek dışarıdan müdahale edilmesi benzeri sorunların etkisi ile para sıkışabilir ve cihaz bu parayı size geri vermeyebilir.

Cihaz içerisinde para sıkışır ise ve paranız geri verilmez ise ATM cihazı paranızı bloke uygulayarak haznesine alacak ve bu adımdan sonra paranızı ATM cihazından kendiniz almanız hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır.

Bankalar bu durumun farkında olmakta olduklarından ve bu durumu güvenlik önlemi olarak uyguladıklarından dolayı mesai saatleri içerisinde banka şubesine başvurabilir veya hemen telefon bankacılığı ile bankanızı arayarak ATM cihazında para sıkıştığını belirtmeniz durumunda ilgililer tarafından yapılacak incelemeler sonrasında paranız eğer ki doğru bilgiler verdiyseniz hesabınıza tekrar geri yatırılacaktır.

Paranızı Kolay Alabilmek İçin

Paranızı daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde alabilmek için yapmanız gereken hiç beklemeden bankanız ile iletişime geçmeniz ve bu tür olası durumlarda paranızın daha kısa süre içerisinde hesabınıza geçmesi için ATM cihazının banka yanında olan cihazlar olmasına dikkat edin.

Eğer banka yanında olmayan ATM cihazından para yatırmaya kalkar ve bu para cihaza sıkışır ise ortalama 7 gün içerisinde paranızı geri alabilirsiniz.

Bu süre bankalara göre değişkenlik gösterebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP