DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Moody’s Türk Bankalarını Sert Bir Şekilde Uyardı!

Moody’s Türk Bankalarını Sert Bir Şekilde Uyardı!

Moody's yönetiminin bugün Türk bankalarını sert bir şekilde uyardığı öğrenildi. Moody's yönetimi Türk bankalarını dikkatli olmaya, yoksa kredi notlarının düşebilecek olduğu uyarısında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Moody’s Türk Bankalarını Sert Bir Şekilde Uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi değerlendirme ve derecelendirme kuruluşu olarak tanınan ve dünyanın en fazla ilgi gören ekonomik kuruluşlarından birisi olan Moody’s, bugün Türk bankalarını sert bir dille uyardı.

Türk bankalarını sorunlu kredi oranlarında Haziran ayının son haftasında yaşanan sert ve tarihi artışa yönlendiren Moody’s, bankaların sorunlu krediler konusunda eğer ki hemen önlemler almaz ise ve sorunlu kredi oranlarında artışlar yaşanmaya devam ederse para kaybedecek olduklarını açıkladı.

Moody’s yönetimi bu tür bir durum olması durumunda Türk bankaların kredi notunun daha da fazla düşecek olduğunu, yakından takip ettikleri banka verilerini izlemeye devam edecek olduklarının mesajını verdi. Bankalardan ise basına karşı ”sorunlu krediler” konusunda geçmişe oranla bir basın açıklaması yapılmadı.

Türk Ekonomisinin Direkleri Yıkıyor Mu?

Türk ekonomisinin ayakta durmasını sağlayan ve en önemli etken olan ancak güvenin azalması ve diğer bazı etkenler sonucunda dikkat çeken Türk bankaların durumu, yatırım oranlarının eskiye oranla daha az olması ”Acaba” sorularını beraberinde getirmekte.

Türk ekonomisinin can damarı olan Türk bankalarının bir kısmının yurtdışı ülkelerine satılması da bu durumu tetikleyen bir diğer konu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP