DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
POS Cihazı Nedir?

POS Cihazı Nedir?

POS cihazı nedir? POS cihazı kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
POS Cihazı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

POS cihazı bankalar tarafından verilen ve belirli bir ödeme almaya yarayan, alıcıdan değil ama POS cihazını alan kişiden aylık olarak belirli oranda komisyon keserek (otomatik) bu cihazı kullanıp işyeri sahibinin bireysel müşterilere veya tüzel müşterilere kredi ve banka kartı ile satış yapmasına olanak sunan cihaza verilen isim olarak bilinmektedir

POS cihazı sahibi olan işletmeler her zaman daha güvenilir demek doğru olmayacağı üzere, POS cihazı sahibi olan bazı mağazaların daha fazla POS cihazına sahip olduklarını görürüz. Bu mağazalar daha fazla banka ile çalışan ve daha fazla müşterisi olan mağazalar olduklarından dolayı çok daha fazla POS cihazına sahip olurlar ve bu cihazlar sayesinde her ödemeyi rahatlıkla müşterisi olacak kişilerden alabilirler.

POS Cihazına Dikkat Edin!

Bir mağazada POS cihazına ödeme yaparken şifre girmeden önce cihazın aynı cihaz olduğundan emin olun. Eğer ki cihazda bir hata çıkar ve ödeme alınamadığı size söylenir ise farklı bir POS cihazına geçmeden önce kredi kartınızın veya banka kartınızın kopyalanma riskine karşı şifre girdiğiniz POS cihazının diğer farklı bir cihaz olmasından emin olduktan sonra şifrenizi girin. Eğer ki olumsuz bir durum olduğunu sezerseniz hemen bankanızı arayarak kredi veya banka kartınızı hangisi ile işlem yaptıysanız iptal ettirerek yeni kredi veya banka kartı göndermelerini isteyin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP