DOLAR

32,5738

0.16%
EURO

34,8948

0.63%
ALTIN(gr)

2.435,56

0,13%
BİST 100

%
Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşmesi İçin KDV Oranı Yüzde 1’e İnsin Talebi
  • Finans 365
  • Finans
  • Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşmesi İçin KDV Oranı Yüzde 1’e İnsin Talebi

Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşmesi İçin KDV Oranı Yüzde 1’e İnsin Talebi

Sebze ve Meyve fiyatlarında oluşan yüksek rakamların düşürülmesi için yeni bir çözüm önerisi geldi. Bu öneride KDV oranlarının yüzde 1'e indirilmesi dile getirildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Sebze ve Meyve Fiyatlarının Düşmesi İçin KDV Oranı Yüzde 1’e İnsin Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artış ekonomi gündeminden düşmüyor. Son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelerle fiyatları yükselen ardından bir daha düşmeyen sebze ve meyve fiyatları birde olumsuz hava koşulları ile arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirilen konuya ilişkin ise Tüketici Derneği’nden bir öneri geldi.

KDV FİYATLARI YÜZDE 1’E İNDİRİLSİN

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük son günlerin en önemli ekonomi başlıklarından olan meyve sebze fiyatlarına değindi. Antalya’da yaşanan sel olayları sonucu fiyatların daha da arttığını ifade eden Levent Küçük seralardaki ürünlerin bu afetler sonucu telef olduğunu vurguladı.

Yaşanan bu olumsuzlukların ardından fiyatların çok yükseldiğini vurgulayan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, hükümete KDV önerisinde bulundu. 3 aylık bir süre KDV oranının yüzde 1’e indirilmesinin vatandaşlara çok olumlu yansıyacağını ifade eden Levent Küçük şu ifadeleri kullandı.

“Hem mevsimsel etkilerin hem hortum ve selin hem de bazı fırsatçıların fiyatlara etkisini minimuma indirmek için marketlerdeki denetimin yanı sıra sebze ve meyvenin perakende satışında ve nakliyesindeki KDV oranları 3 aylığına yüzde 1’e düşürülebilir. Perakende satıştaki yüzde 8, nakliyedeki yüzde 18 KDV oranı mayıs ayına, yeni mahsul çıkana kadar yüzde 1’e indirilirse tüketiciye ciddi anlamda olumlu yansımaları olur.”

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP